10 tips voor online hotels boeken

Een hotel boeken op internet kan ingewikkeld zijn, met deze top 10 kan het makkelijker worden.

Een hotel boeken op internet kan ingewikkeld zijn, met deze top 10 kan het makkelijker worden.

Internet heeft het boeken van een hotelkamer drastisch veranderd, op een goede manier. Het is zoveel makkelijker om alle beschikbare hotels te vinden en om reviews van reizigers te lezen. Maar al die informatie kan ook een beetje overweldigend zijn. Soms lijken meerdere hotels een goede optie en wat is dan slim om te doen? Om het moment van verwarring te voorkomen vind je hieronder 10 tips voor het online boeken van een hotel. Hotelzoekmachine www.trivago.nl heeft een Top 10 gemaakt van tips en aandachtspunten waar je op kunt letten als je online een hotel boekt.

1. Lees beoordelingen
Iedereen wil een natuurlijk een goed hotel boeken en waar voor je geld krijgen is niet altijd vanzelfsprekend. Maak gebruik van reizigers die je voor gingen en lees wat ze te zeggen hebben over hun eigen ervaring met het hotel dat je wil boeken. Hun positieve en negatieve reacties geven jou een beter beeld van het hotel.

2. Weet wat jij belangrijk vindt
Iedere reiziger vindt andere aspecten van een hotel belangrijk. Zoek daarom voor je boekt uit welke faciliteiten het hotel heeft. Dan ben je, als er iets mist wat jij belangrijk vindt, nog in staat om een ander hotel te boeken. Anders ben je achteraf misschien teleurgesteld omdat het hotel bijvoorbeeld geen zwembad had maar wel een sauna waar jij geen behoefte aan hebt. Vooral internet is voor veel reizigers een belangrijke faciliteit. Als u op uw hotelkamer wilt internetten, kijk dan voor u boekt of er überhaupt internet aanwezig is.

3. Kijk goed waar het hotel ligt
Het is erg praktisch om te overnachten op een centrale plek. Als je een stad bezoekt wil je een hotel in het centrum, als je gaat wintersporten wil je een hotel aan de piste en als je op zonvakantie gaat wil je een hotel aan het strand. Kijk daarom goed waar het hotel zich bevindt en controleer de locatie, anders moet je misschien nog een stuk reizen voordat je bent waar je zijn moet. In een stad als Istanbul, waar meer dan 13 miljoen mensen wonen, kun je een hotel boeken aan de rand van de stad en vervolgens toch nog 3 uur onderweg zijn om in het centrum te komen. Kijk daarom goed of het hotel in de buurt ligt van de voor jou interessante bezienswaardigheden.

4. Maak gebruik van filters
Als je online een hotel zoekt, dan krijg je vaak filteropties voor je zoekresultaten. Bijvoorbeeld voor hotelreputatie, faciliteiten, sterrenclassificatie en je budget. In een kleine gemeente waar 5 hotels liggen heeft dit weinig gevolgen voor je keuzemogelijkheden. Maar als je naar een grote stad gaat, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, dan kun je kiezen uit honderden hotels. Als je deze allemaal wilt bekijken ben je uren bezig. Zet daarom genoeg filters aan, zodat je de voor jou oninteressante hotels niet hoeft te bekijken en daardoor meer tijd overhoudt om hotels te bekijken die wel in de smaak vallen.

5. Controleer verschillende check-in en check-out datums
De dagen van je verblijf kunnen erg verschillen in aanbod en prijs. Zo zijn sommige hotels duurder in het weekend, of juist doordeweeks. Ook kunnen hotels relatief goedkoper worden als je voor meerdere dagen boekt, of kunnen hotels op drukke dagen volgeboekt lijken, maar blijken verschillende kamers nog vrij te zijn als je voor meerdere dagen zoekt. Op dagen dat grote evenementen plaatsvinden kunnen hotels ook erg duur zijn. Een dag later boeken kan soms de helft schelen.

6. Kies de juiste kamer
Let altijd goed op welk type kamer je boekt. Voor 1 persoon of voor twee personen, met een tweepersoons bed of twee eenpersoonsbedden en of het een standaardkamer, een superiorkamer, of een suite betreft. Vooral in de rustige periodes, als een hotel niet erg vol zit, heb je kans dat je gratis om een upgrade kan vragen en je dus een superior kamer krijgt terwijl je online een standaardkamer hebt geboekt en betaald. Hotels vinden het fijn als gasten nog eens terug komen, veel hotels doen daarvoor graag iets extra’s. Je moet dan wel de stoute schoenen aantrekken en assertief genoeg zijn om te vragen of een gratis upgrade mogelijk is. Het is vervolgens aan het hotel of ze hier gehoor aan geven. Nee heb je, ja kun je krijgen.

7. Staar je niet blind op sterren
De sterrenclassificatie is een maat om de bepalen hoe luxueus een hotel is. Dit is belangrijk, maar gebruik het niet als belangrijkste criterium als je een hotel boekt. Reizigers zijn in veel gevallen een stuk gelukkiger met een driesterren hotel met een goede reputatie, dan een viersterrenhotel met een middelmatige reputatie. Sterren staan voor meer luxe voor meer geld, terwijl reputatie staat voor meer gastvrijheid voor hetzelfde geld. Een goede combinatie van beide is natuurlijk optimaal.

8. Kies de juiste bestemming op het juiste moment
Niet elk hotel heeft vaste prijzen. Veel hotels hebben een hoogseizoen en vragen dan meer geld voor een kamer. Houd hier rekening mee. Als je zuinig wilt reizen kies je niet alleen het hotel nauwkeurig, maar ook het juiste seizoen. Elke stad is verschillend, maar in Europa is dit de vuistregel: Grote steden zijn duur in mei, juni, september en oktober. Stranden zijn duur van juni tot september. En van november tot februari is alles relatief goedkoop, behalve de wintersportgebieden. Let op, dit is een vuistregel, er zijn uitzonderingen.

9. Wat is inbegrepen?
Elk hotel heeft een andere houding met betrekking tot faciliteiten en of deze zijn inbegrepen in de prijs. Ga daarom altijd even na of je bij moet betalen voor een ontbijt, of dat dit in de prijs is inbegrepen. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld internet, de inhoud van de minibar en toiletartikelen als shampoo, zeepjes en badolie.

10. Vergelijk meerdere aanbieders
Per boekingssite kunnen de hotelprijzen enorm verschillen. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders voor je boekt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.