5 tips voor backpackers in Indonesië

Indonesie is voor backpackers een goede bestemming, ze hebben je namelijk veel te bieden.

Indonesie is voor backpackers een goede bestemming, ze hebben je namelijk veel te bieden.

Als je gaat backpacken wil je alles zien en het liefst zo goedkoop mogelijk. Indonesië is daarom erg populair bij backpackers. Je kan er veel zien en het is een goedkoop land. Het klimaat is er gunstig en Indonesiërs staan internationaal bekend vanwege hun vriendelijkheid. Het eilandenrijk heeft van alles wel wat; van Sumatra (wildlife) en Java (cultuur) tot aan Sulawesi (natuur) en Bali (leisure). Kortom, ideaal voor backpackers. Maar als je er eenmaal bent, wat ga je dan doen? Het verkeersbureau van Indonesië geeft je  5 redenen waarom je nu naar Indonesië moeten gaan.

Puur en onontdekt
Indonesië telt maar liefst 17.504 eilanden. Een groot deel van deze eilanden is nog niet ontdekt door het grote publiek. Denk aan nationale parken zoals het Tangkoko National Park in Noord-Sulawesi, waar het uiterst zeldzame tarsir aapje leeft. Zelfs op het populaire eiland Bali zijn nog steeds onbekende plekken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de vele ‘secret beaches’ in het uiterste zuiden van Bali.

Budgetvriendelijk
Indonesië is geen dure vakantiebestemming. Zeker niet in vergelijking met de Verenigde Staten of Europa. Zo is reizen per taxi relatief goedkoop in de Gordel van Smaragd. Voor een nationale vlucht betaal je ongeveer 100 euro (afhankelijk van de afstand). Een goede maaltijd heb je voor 160.000 roepies, omgerekend een tientje. Overnachten in een goed hostel kan al vanaf 15 euro per nacht. En internet is in de meeste restaurants en hotels gewoon gratis te verkrijgen. Wel zo makkelijk.

Een rijke cultuur
Een goede beschrijving van de Indonesische cultuur in één alinea is eigenlijk onmogelijk. Elk eiland heeft zijn eigen cultuur en daaronder hangen weer verschillende subculturen. Van Javanen en Molukkers tot Batak (Sumatra) en Toraja (Zuid-Sulawesi). Van boeddhisten en hindoeisten tot aan moslims en christenen. Elk met eigen tradities en eetgewoonten. De vele tempels, kerken en moskeeën maken je reis compleet.

Vriendelijke bevolking
Als je als backpacker op reis gaat wil je graag mensen ontmoeten. Indonesiërs zijn over het algemeen aardige en optimistische mensen, die graag contact leggen met reizigers. Indonesië wordt dan ook niet voor niets ‘the smiling nation’ genoemd. Indonesiërs houden wel van een feestje. Op Bali is bijna elke dag een traditionele feestdag en op Gili Trawangan is feesten de norm. De meeste grote steden zoals Jakarta en Makassar hebben bars en restaurants. Van karaokebars tot openluchtdiscotheken. Zin in een strandfeestje? Ook dan ga je naar Indonesië, want er zijn stranden genoeg. De fullmoonfeestjes zijn inmiddels internationaal bekend en een must-visit voor elke backpacker.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.