Almere krijgt eigen pretpark

De ruïne langs de A2 bij Almere wordt in de toekomst mogelijk omgebouwd tot themapark.

De ruïne langs de A2 bij Almere wordt in de toekomst mogelijk omgebouwd tot themapark. Foto: Common Creative

Langs de A6 bij Almere staat al jaren een kasteel dat nooit afgebouwd is. De ruïne krijgt mogelijk een tweede leven als pretpark, schrijft de Telegraaf. Er zijn namelijk plannen voor een nieuw themapark: Witchworld. Dit park gaat draaien om heksen en andere fantasiefiguren uit de achtste eeuw. Het kasteel zal worden afgemaakt om als decor te dienen voor Witchworld.

Themapark
Zoals het er nu uitziet gaat het park in 2019 haar deuren openen. Maar voordat het zover is moet er nog wel wat gebeuren. “De resultaten van het haalbaarheidsonderzoek zijn gunstiger dan we hadden verwacht”, zegt Initiatiefnemer Ton Theunis. De Almeerse ondernemer is nu aan het onderhandelen met de eigenaar van het kasteel, Gravin BV. Voor het themapark gerealiseerd kan worden moeten er wel eerst nog financiers gevonden worden. De verwachtingen zijn dat er ongeveer 800.000 bezoekers per jaar op het park af zullen komen. Daarom zal het themapark ook de bossen om het kasteel nodig hebben, maar die zijn van staatsbosbeheer. Dus ook daar moet nog een overeenstemming mee bereikt worden. De bouw van het park zal in totaal zo’n 90 miljoen gaan kosten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.