Amerika komt naar Planckendael

Planckendael krijgt een heel vernieuwd Amerika continent, waar je in aanraking komt met veel verschillende dieren.

Planckendael krijgt een heel vernieuwd Amerika-continent, waar je in aanraking komt met veel verschillende dieren.

Planckendael voegt in 2014 een nieuw continent toe aan zijn verzameling, namelijk Amerika. De Belgische dierentuin is van plan om dit nieuwe verblijf zo te bouwen dat er interactiviteit tussen dieren en bezoekers komt. Zo krijgen de humboldtpinguïns een verblijf waar je doorheen kan lopen en komt er een prairielandschap voor de bizons. Ook klimmen er boven je hoofd goudkopleeuwaapjes door de bomen. Genoeg te doen dus op dit continent.

Wandelen met de pinguïns
De humboldtpinguïns in hun nieuwe verblijf zijn het paradepaardje van het continent Amerika. De kustomgeving van deze grote wandelpromenade wordt bewoond door een kolonie van een zeventigtal humboldtpinguïns, waaronder de groep uit ZOO Antwerpen. En over interactie met de bezoeker gesproken: de diertjes krijgen vrije toegang tot het bezoekerspad. Ze zijn trouwens niet alleen in hun grote openluchtverblijf, want ze wonen samen met de chiliflamingo’s en andere knappe vogels zoals de incasterns met hun karakteristieke witte Dalí-snorren.

Het Wilde Westen
Niet alleen het zuiden van Amerika garandeert avontuur, ook het noorden komt aan de beurt. Het Wilde Westen wordt uitgebreid  met een groot prairielandschap voor de bizons en de wapiti’s samenleven. Een oude dienstweg maakt plaats voor een avontuurlijk en organisch pad om te eindigen aan een waterpartij. Op de kinderboerderij American style verwelkomen de bezoekers nieuwe dieren zoals hangoorgeiten, dwergezels en minivarkens.

Spektakelaapjes klimmen 
Hou de boomkruinen in de gaten. In het continent Amerika zal de groep goudkopleeuwaapjes en witgezichtouistiti’s voor animo zorgen. Deze spektakelaapjes springen van de ene naar de andere boom en op vaste tijdstippen komen ze tot op de grond tot bij de bezoekers. De pekari’s of navelzwijnen worden meer in de kijker gezet én ze krijgen nieuwe kameraden, zoals de poedoe’s en de Darwin nandoe’s. Een groepje neusberen krijgt hier eveneens een plek. Ze gaan boven de hoofden van de bezoekers van de ene kant van het wandelpad naar het andere kunnen lopen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.