Bekijk verzameling miniatuur kunstwerken

In het miniatuur museum in Den Haag kun je bekende kunstwerken in hele kleine vorm bekijken.

In het miniatuur museum in Den Haag kun je bekende kunstwerken in hele kleine vorm bekijken.

Als je bekende werken, zoals die van Damien Hirst, in miniatuur wil zien dan kan dat vanaf nu in Den Haag. Daar is sinds kort het Miniatuur Museum geopend in de Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag. Hierdoor kan het grote publiek van de verzameling van miniatuur kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars genieten. De collectie bestaant uit 2.000 kunstwerken van meer dan 850 beroemde kunstenaars zoals Yves Klein, George Baselitz, Louise Bourgeois en meer.

Het museum
De collectie bestaat volledig uit miniatuur versies (afmeting 10x10x10 cm) van bestaande werk en arbeid van de artiesten, die speciaal voor het museum een kleine versie gemaakt hebben. Ria en Lex Daniëls , Amsterdamse kunstverzamelaars en gepensioneerde galeriehouders, bedachten het concept voor het museum in 1991. Met de hulp van collega- galeries en kunstenaars zagen ze hun bescheiden collectie uitgroeien tot de collectie die het vandaag is. Een museum volgde al snel en werd ondergebracht in de oncologie afdeling voor kinderen van het AMC ziekenhuis. Hier heeft het een aantal jaar gestaan. Curator Jet van Overeem van Gemeentemuseum Den Haag heeft ervoor gezorgd dat er een volledig nieuw gebouw voor de kunst kwam, van 16 meter. Dit staat nu in Den Haag en blijft daar voor tenminste vijf jaar. Dus je hebt nog even de tijd om het miniatuur museum te bekijken.

Toevoeging
Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, is trots op deze nieuwe toevoeging aan het museum:’Het Miniatuur Museum is heel leuk, maar we moeten de artistieke kwaliteit niet onderschatten. Het gebrek aan ruimte zal voor nu nog geen barrière vormen, zodat het miniatuur museum kan blijven groeien tot het werkelijk verbazingwekkende museum dat het in de toekomst zal zijn.’

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.