Crêpes eten tijdens feest in Bretagne

In Bretagne kun je de beste crêpes eten, vooral tijdens het feest Le Chandeleur. Dat is namelijk traditie.

In Bretagne kun je de beste crêpes eten, vooral tijdens het feest Le Chandeleur. Dat is namelijk traditie.

In Frankrijk zijn er veel feesten met bepaalde tradities en als echte reiziger wil je dat natuurlijk meemaken. Het is namelijk traditie om op 2 februari crêpes te eten tijdens het feest La Chandeleur; ook wel Fête de la Lumière of Jour de la Crêpe genoemd. De Romeinen en de Kelten vierden vroeger al La Chandeleur en het feest werd later overgenomen door de Katholieke kerk als ‘feest van het licht’ en ‘reiniging van de maagd’.

5 bijzondere crêperies in Bretagne
Crêpes en galettes komen oorspronkelijk uit de regio Bretagne, waar op elke straathoek wel een crêperie te vinden is. Maar welke crêperies zijn nu echt de moeite waard om voor om te rijden? In Rennes hebben alle crêpes en galettes op de kaart van crêperie Saint-Georges de naam George, zoals Clooney, Brassens en Michael. Bijzonder zijn de smaakcombinaties en de sfeer in een hip interieur.
Bij crêperie du Château d’Eau in Ploudalmezeau zijn niet alleen de crêpes, maar ook het uitzicht vanaf 50 meter hoogte een ervaring. Vanaf het restaurant heb je een uitzicht van 360˚ op onder andere Brest en de eilanden Ouessant en Molène.
Een crêpe met algen is te bestellen bij de crêperie Artbilig in Dinan. Zowel in Saint Malo als in Pluneret is het de entourage die in het oog springt.
Bij crêperie du Corps de Garde in Saint Malo zijn zowel de decoraties als de bediening geheel in piratensfeer en bij Aux Galettes d’Antan in Pluneret waant men zich terug in de 19e eeuw.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.