De 10 beste reis apps

Evernote is een van de apps in de top 10. Hier kun je alle emailbevestigingen in opslaan.

Evernote is een van de apps in de top 10. Hier kun je alle emailbevestigingen in opslaan.

De zomervakantie lijkt nog ver weg, maar veel mensen beginnen al met het plannen van hun reis. Nou zijn er een heleboel apps die je kunt gebruiken, maar welke is het beste? De medewerkers van reiszoekmachine Skyscanner hebben hun 10 leukste en handigste reis apps op een rijtje gezet.

Klepper
Wereldwijd een old school ansichtkaart verzenden met foto’s vanaf de smartphone kan met deze Nederlandse app. Een redelijk snelle internetverbinding is wel vereist. De app zelf is gratis, maar de kaartjes kosten € 1,99 per stuk.

Evernote
Zodra de reis is geboekt is het handig om een plek te hebben waar emailbevestigingen, reviews, lijstjes en aanbevelingen van vrienden kunnen worden bewaard. Evernote is een app die synchroniseert tussen verschillende apparaten en alles bewaart. Scheelt tijd en eenmaal op bestemming geen gedoe met papierwerk.

Sphere
Deze app komt het best tot zijn recht op de iPad en bevat oneindig veel sfeerbeelden van bestemmingen die 360 graden zijn gefotografeerd. Een meeslepend stukje technologie en het aanbod wordt alsmaar groter.

Remember the milk
Dit is een geweldig hulpje op vakantie. Alle dingen die thuis nog gedaan moeten worden kunnen hierin worden opgeslagen zodat genieten van de vakantie prioriteit blijft, maar de dingen niet worden vergeten.

Forevermap
Gebruik deze app om plattegronden te downloaden voordat de reis begint. Zelfs in vliegtuigmodus kunnen de plattegronden worden geraadpleegd om favoriete plekjes te kunnen vinden.

TuneIn
Deze app biedt de mogelijkheid om gratis naar je favoriete radiostation te luisteren. Er is keuze uit meer dan 70.000 radiostations. Nooit meer op reis zonder je favoriete muziek.

TripIt
TripIt verzamelt al je reisplannen en zet deze in een speciaal reisprogramma zodat alles op een duidelijke en overzichtelijke plek staat. De persoonlijke assistent van CEO Gareth Williams geeft aan niet meer zonder te kunnen om zijn agenda te plannen.

AroundMe
Biedt je de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde hotels, restaurants, theaters, parkeermogelijkheden en ziekenhuizen in een oogopslag te vinden. De beste in zijn soort.

Flight+
Flight+ is een ultieme reispartner. Deze app monitort alle beschikbare vluchtgegevens wereldwijd in real-time en toont deze in een intuïtieve interface.

Skyscanner
De gratis app van Skyscanner is ideaal om de goedkoopste vluchten te vinden en meteen te boeken. Een draai aan de virtuele globe en de goedkoopste vluchten op dat moment verschijnen in beeld.

Zijn er apps die in dit lijstje ontbreken en die volgens jou niet onvermeld mogen blijven? Laat het weten in het reactieveld hier onder.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.