Denemarken is in de ban van de ring

Het Nyborg Slot heeft een speciale Tolkien-expositie.

Het Nyborg Slot heeft een speciale Tolkien-expositie.

Fans van Tolkien, schrijver van onder andere in de ban van de ring, kunnen hun hart ophalen in Denemarken. Van 11 december t/m 16 maart is namelijk  in Nyborg Slot in Nyborg op het Deense eiland Funen een grote expositie te zien, die is gewijd aan het middeleeuwse universum van Tolkien. Het gaat om een particuliere verzameling voorwerpen gebruikt bij de verfilming van Tolkiens boeken In de ban van de ring en De Hobbit. De expositie heet ‘Het universum van Tolkien – een echo uit de middeleeuwen’ en moet de geschiedenis van de middeleeuwen op een leuke manier vertellen.

De tentoonstelling
De verzamelde stukken zijn kopieën van zwaarden, uitrustingsstukken, sieraden en andere voorwerpen die in de films zijn gebruikt en modellen van de figuren uit de films en enkele figuren op ware grootte uit de Weta Workshop. Zowel kwalitatief als kwantitatief is de collectie volgens deskundigen van hoog niveau. ‘Het universum van Tolkien bevat een heldere visie op de middeleeuwen, die de schrijver kon opbouwen door zijn werk als professor in de middeleeuwse literatuur op de universiteit van Oxford. Een groot aantal van de elementen waarop Tolkien zijn verhalen baseerde, is terug te vinden in zijn historische bronnen. Op deze manier is Tolkiens universum een deur naar de werkelijke middeleeuwen, ook voor de velen die anders op geen enkele andere wijze hiervan kennis hadden kunnen nemen,’ aldus Janus Møller Jensen van Nyborg Slot en Østfyns Museer.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.