Europapark komt met mega-attractie

In de nieuwe attractie van Europapark ga je op reis door de wereld van de wereld van de Minimoys.

In de nieuwe attractie van Europa-Park ga je op reis door de wereld van de wereld van de Minimoys.

In 2014 komt Europa-Park met een nieuwe attractie, het wordt de grootste indoor-attractie van het park. Het park neemt je mee op een reis door een gigantisch micro-kosmos in “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys”. In deze attractie zweven de bezoekers over en door de wereld van de Minimoys. Dit zijn 2 millimeter grote wezentjes, bekend uit de animatiefilm “Arthur en de Minimoys” van regisseur Luc Besson. Hun leefwereld is in Europa-Park op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker ondermeer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes zo groot als olifanten.

De attractie
“Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” wordt de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3) en opent op 5 april haar deuren. De totale investering van deze toevoeging bedraagt zo’n 20 miljoen Euro. Natuurbeleving speelt niet alleen in, maar ook buiten de attractie een belangrijke rol. “Arthur” ligt verscholen in een groene omgeving en na het oversteken van twee kabbelende beekjes bereikt men de toegang van een 15 meter hoge koepel. Hierin ontmoet men tijdens een zweefvlucht naast reuzeninsecten, zo’n 50 Minimoys-characters tussen de 850 gigantische klaprozen en grassprieten. In de koepel bevindt zich ook nog een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

Het verhaal
De film “Arthur en de Minimoys” is een bewerking van het boek van de Fransman Luc Besson uit 2002. In 2006 verscheen het eerste deel van deze trilogie op het witte doek. Het is de duurste Europese animatiefilm die ooit gemaakt is. “Arthur” verhaalt over het tienjarige mensenkind Arthur die bij zijn grootmoeder (een rol van Mia Farrow) logeert. Hij ontdekt dat een projectontwikkelaar van plan is haar huis te slopen. In de bibliotheek van zijn opa, die vier jaar eerder mysterieus verdween, vindt Arthur een kaart met de weg naar het land van de Minimoys, kleine sprookjesachtige wezentjes. Hij pakt zijn boeltje en vertrekt op reis. Want de legende wil dat er in het land van de Minimoys een schat verstopt is. En met die schat kan hij het huis van zijn grootouders redden. Door magie laat hij zich verkleinen tot Minimoy en gaat op weg in de ondergrondse wereld van de kleine wezentjes.

Alle informatie over Europa-Park is de te vinden in de (Nederlandstalige) 2014-brochure welke gratis aan te vragen is via de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.