Fiets- en wandelbeurs trekt er een hal bij

Zwitserland is een prima bestemming voor wandelaars.

Zwitserland is een prima bestemming voor wandelaars.


De groei van de Fiets en Wandelbeurs wordt waarschijnlijk het best gemarkeerd door het feit dat de beurs volgens voorjaar niet in drie, maar zelfs vier hallen gehouden wordt. De beurs viert op 1 en 2 maart 2014 haar tiende verjaardag in de Amsterdam RAI.

Voor het eerst beslaat de beurs vier in plaats van drie grote hallen in de Amsterdam RAI. Deze vierde hal met ruim honderd extra exposanten staat volledig in het teken van fietsen, e-bikes, fietsonderdelen en -accessoires. Hiermee groeit de beurs in omvang met 12.000 vierkante meter. Een blikvanger is ook het vernieuwde indoor-fietsparcours, dat voor het eerst over twee hallen is verspreid. Wie een fiets test, kan door een gang van de ene naar de andere hal rijden.

Themaland Zwitserland
Zwitserland, dat uitverkoren is tot themaland van de beurs, presenteert zich in een sterk bezet themalandpaviljoen. Wandelen en fietsen in ‘Heidi-land’ Graubünden, Ticino, Bern en Berner Oberland, Wallis, Sierre-Anniviers en Val d’Hérens, de Aletsch Arena en het Luzern-Wierwoudstedenmeer komt uitgebreid aan bod. Ook de gespecialiseerde reisaanbieder Swiss Trails en het Swiss Travel System, dat je stipt op tijd voor de halve prijs naar de mooiste Zwitserse bergtoppen vervoert, nemen deel aan het paviljoen.

Evenementenplein
Nieuw is het Evenementenplein in Hal 8, een trefpunt voor fietsliefhebbers. Gedurende twee dagen zijn daar presentaties over fietstechniek en fietsafstelling, fietsveiligheid, gezondheid & lifestyle en e-bikes te volgen. Ook de fun-factor wordt niet vergeten. Tijdens modeshows verandert het plein in een catwalk, waar modellen de nieuwste collecties fietskleding presenteren.
Het toeristisch mountainbiken zal tijdens de jubileumeditie volop in de schijnwerpers staan. Diverse aanbieders van mtb-arrangementen zijn samengebracht in het nieuwe Mountainbike Paviljoen. De tijd dat het mountainbiken het exclusieve domein was van afgetrainde die-hards, is voorbij. Steeds meer recreatieve fietsers willen via onderharde wegen en trails een regio of vakantiebestemming verkennen. Opvallend is de aanwezigheid in dit paviljoen van onder andere Amerikaanse organisaties uit de omgeving van Duluth en de Grote Meren.

Himalaya en Montenegro
Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs is opmerkelijk. Er staan meer dan honderd voordrachten en presentaties op het programma. Een van de bekende namen op de lijst is Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest bedwong. Op de Fiets en Wandelbeurs vertelt zij over haar ervaringen op The Great Himalaya Trail in Nepal. Journalist Paul Wennekes bleef dichter bij huis en belicht ‘De Zwarte Bergen van Montenegro’. En natuurlijk ontbreekt Frank van Rijn, de bekendste fietsreiziger van Nederland, niet in de line-up. Dit keer vertelt hij op zijn bekende humorvolle wijze over zijn fietstrips door Zuidoost-Azië.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.