Ga op wintersport naar Duitsland

In het voorjaar kun je in Stubai nog prima skien, daarnaast is er de mogelijk om off-piste te gaan op een freeride.

In Duitsland zijn er genoeg mogelijkheden voor een wintersportvakantie.

Om op wintersport te gaan hoef je niet ver weg. Onze Duitse buren hebben genoeg opties voor een winterse vakantie. Je kunt  er terecht voor klassieke wintersporten als skiën en langlaufen. Maar er zijn ook andere activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen en snowkiten. De Duitse wintersportgebieden zijn snel bereikbaar ook. Binnen gemiddeld zes uur kun je op de lange latten staan. Als je kiest voor een vroege wintersportvakantie kun je meteen even de kerstmarkten mee pikken.

Winterberg
Comfortabel, modern en sneeuwzeker. Winterberg is de grootste skiregio ten noorden van de Alpen en beschikt over moderne wintersportfaciliteiten. De regio stak meer dan 10 miljoen euro in nieuwe skiliften, een tubinglift, en extra sneeuwmachines. Wat normaal is voorbehouden aan topsporters kunnen gasten op de bobsleebaan vanaf dit winterseizoen zelf ondervinden: een rit in een echte bobslee. Ervaar zelf de snelheid van 130 km per uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

Willingen
In Willingen zijn de liften in de sneeuwgebieden van de Wintersport-Arena 100 dagen per jaar geopend. Daarnaast vind je er de langste afdaling in het Sauerland, met 22 liften en 3 rodelbanen. Met 1400 gratis parkeerplaatsen direct bij de liften, heb je geen moeite met parkeren. Willingen telt zeven skischolen en bij de plaatselijke skiverhuur regel je je uitrusting. Dit winterseizoen open tot 7 april 2014. Voor meer informatie ga je naar de website.

Chiemgau
Luidruchtig après-skifeestgedruis zul je hier niet snel tegenkomen. Wintersport in de Zuid-Beierse Chiemgau betekent rust, ruimte en respect voor de natuur en je medewintersporters. Of je nu gaat langlaufen, sneeuwschoenwandelen of skiën, de idyllische omgeving en de allesoverheersende stilte zorgen voor een instant gevoel van ontspanning. Het sneeuwzekere gebied beschikt over perfect geprepareerde pistes, langlaufloipes en winterwandelpaden. Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.