Glamping wint aan populariteit

Steeds meer vakantiegangers ontdekken glamping, oftewel luxe kamperen.

Steeds meer vakantiegangers ontdekken glamping, oftewel luxe kamperen.

Als je van plan bent om in 2014 te kiezen voor een glamping vakantie, dan kun je het beste vroegboeken. Uit boekingscijfers van de ANWB blijkt dat deze vakantie’s populairder zijn dan ooit en als je er niet op tijd bij bent vis je misschien achter het net. Glampers kunnen glampingadressen vinden in het nieuwe Glamping Magazine: vol verblijven en voordeel voor vroege beslissers.

Volgeboekt
Hoe duurder het vakantieadres hoe eerder alles volgeboekt is, blijkt uit de statistieken van anwb.nl over het afgelopen seizoen. De gemiddelde prijs bij een boeking van een glampingadres in november was 101 euro, in december 95 euro en in januari 94 euro per dag. De duurste adressen waren te vinden in Spanje, Kroatië en Italië. In het komend glampingseizoen zal het hoogseizoen korter en drukker zijn. Dat komt volgens de ANWB door minder vakantiespreiding in Nederland en in Duitsland.

Magazine
De ANWB kampeerglossy Glampingmagazine speelt hierop in en biedt voordeel op verscheidene huuraccommodaties op campings in Europa. De glossy die één keer per jaar verschijnt kost € 3,95 en ligt in ANWB-winkels en in de boekwinkels en supermarkten. Het telt 148 pagina’s vol met stijlvolle glampingadresjes, reportages en mooie spullen. Acteur Dirk Zeelenberg, bekend van o.a. televisieserie Divorce, schrijft een column in het magazine over zijn kampeerervaringen.

Glamping
Waar staat glamping ook al weer voor? Het is een samenvoeging van glamorous en camping. Ofwel slapen onder tentdoek, maar wel in een boxspringbed. Luxe op vakantie maar toch kamperen.

Voor meer informatie ga je naar de website. Hier kunnen glampingliefhebbers zich ook aanmelden voor het gratis online magazine i-Glamping dat op donderdag 19 december verschijnt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.