Goede chocola is te vinden in Amsterdam

Chocoladefestival in Zutphen.

Tijdens het Chocoa festival staat duurzame en goede chocolade centraal.

Als je een ware chocolade-fan bent, dan kun je Chocoa 2014 niet missen. Dit is een internationaal congres, publieksfestival en masterclass voor chef-koks en draait om duurzame cacao en betere chocolade. Chocoa wil je inspireren, leren en vooral: laten proeven. Na de succesvolle eerste editie in maart 2013 wordt Chocoa 2014 nog grootser van opzet. Van 28 tot 31 maart 2014 komen producenten, chocoladeliefhebbers en topchefs van over de hele wereld samen in Amsterdam. Het festival vindt plaats op drie locaties: in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Het Scheepvaartmuseum en Hilton Amsterdam.

Waarom duurzaam?
Het belang van een duurzame cacao productie voor mens en natuur wordt steeds groter en ook door steeds meer bedrijven en consumenten ondersteund. De weg naar sociale en ecologische duurzaamheid gaat via het vergroten van de duurzame cacao productie, en de bewustwording van de consument. Amsterdam, met de grootste cacaohaven ter wereld en ’s werelds grootste volume van cacaoverwerking, is volgens de organisatie de perfecte plek voor het Chocoa festival.

Voor professionals: Chocoa-congres
In het KIT, kenniscentrum voor duurzame ontwikkeling, wordt op Vrijdag 28 maart voor professionals in de cacao-industrie en –handel, overheden en NGO’s het Chocoa-congres georganiseerd. Op de agenda:
– de actuele stand van zaken bij de verduurzaming van de cacaoproduktie
– de potentie van fijne cacao voor de verdere verduurzaming.

Chocoa Festival
Voor de fijnproever: Chocoa Festival. Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Chocoa Festival in het weekend van 29 en 30 maart in Het Scheepvaartmuseum. Chocolademakers presenteren hier goede chocolade in vele variaties en smaken. Er zijn presentaties, proeverijen en tal van activiteiten rond duurzame cacao en betere chocolade.

Voor de chefs: Chocoa Masterclass
Uniek onderdeel van Chocoa zijn de masterclasses op maandag 31 maart in Hilton Amsterdam van internationaal bekende topchef Maricel Presilla uit New York. Zij zal Nederlandse chef-koks de geheimen leren doorgronden van het koken met kwalitatief hoogwaardige en duurzame chocolade.

De organisatie
Chocoa is een initiatief van Stichting Chocolade Festival om de aandacht te genereren voor de consumptie, smaak én productie van goede cacao en betere chocolade. Duurzame cacao is nu nog geen 10% van de wereldwijde cacaoproductie. Chocoa wil bijdragen aan de groei van dit duurzaamheidsaandeel.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.