Hollands Kustpad krijgt nieuwe naam

Het Hollands kustpad heet nu  Nederlands Kustpad deel 2.

Het Hollands kustpad heet nu Nederlands Kustpad deel 2.

Het lange afstand wandelpad (LAW) tussen Hoek van Holland en Den Oever stond tot voor kort bekend als het Hollands Kustpad. Maar het LAW heeft een nieuwe naam en een nieuwe gids gekregen. Nu heet het: Nederlands Kustpad deel 2, Zuid- en Noord-Holland. Het Kustpad vormt samen met deel 1 (verschijnt begin 2014) en deel 3 het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km.

Langs de kust
Het Nederland Kustpad deel 2 eindigt niet meer in Den Helder, maar alleen nog in Den Oever. Hier kan de wandelaar via de Afsluitdijk direct verder met deel 3, langs de kust helemaal tot aan het uiterste puntje van Groningen, Bad Nieuweschans. De route naar Den Helder is nog wel opgenomen als extra wandeling. Wie liever landinwaarts wil, kan in Noord-Holland gebruik maken van het netwerk Waddenwandelen, een wandelnetwerk van 1200 km langs de Waddenkust van Groningen, Friesland, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Het Nederlands Kustpad deel 2 maakt deel uit van dit routenetwerk.

Langgerekt natuurgebied
Het Nederland Kustpad heeft veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf en veel onverharde paden. Aan de duinrand passeert de wandelaar mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Van Den Haag naar Haarlem is het één langgerekt natuurgebied. Clingendael, de Waalsdorpervlakte, Meijendel, de Coepelduynen en de Waterleidingduinen. Het ene hoogtepunt wisselt af met het andere. Maar ook daarna blijft het fraai wandelen door o.a. Nationaal Park De Kennerduinen en het prachtige ruige duingebied bij Egmond en Bergen aan Zee. En altijd blijft de zee binnen handbereik.

De wandelgids Nederlands Kustpad deel 2, Zuid-Holland – Noord-Holland (€ 16,90) is te bestellen via de website, hier vind je ook meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.