IJsberen zorgen voor bezoekrecord

Safaripark Beekse Bergen had een goed jaar.

Safaripark Beekse Bergen had een goed jaar.


Dierenrijk, dat zichzelf dé Kinderdierentuin in Brabant noemt, sluit 2013 af met een recordaantal bezoekers. De geboorte van de ijsberen en de komst van de olifanten uit Emmen hebben dit jaar voor extra veel bezoekers gezorgd. In 2013 heeft Dierenrijk in totaal 215.000 bezoekers mogen ontvangen.

Met 215.000 bezoekers heeft de Kinderdierentuin dit jaar een stijging van bijna 20% weten te realiseren. “Dierenrijk is nog steeds groeiende en heeft het afgelopen jaar bijzondere nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Begin 2013 kropen de jonge ijsbeertjes uit hun hol en onlangs is er een heuse olifantenfamilie gearriveerd”, verklaart Martin van Hees, vestigingsmanager van Dierenrijk. “De olifantenbaby Thuya van vijf maanden is nu al een grote publiekstrekker”, licht van Hees toe. In mei 2014 bestaat Dierenrijk dé Kinderdierentuin tien jaar.

Beekse Bergen
Maar ook een andere dierentuin in het zuiden van het land deed het goed in 2013. Het afgelopen jaar heeft Beekse Bergen (Safaripark Beekse bergen en Speelland Beekse Bergen samen) 1.068.000 bezoekers ontvangen. Het safaripark realiseerde daarmee een groei van zo’n 3% in vergelijking tot 2012. Het aantal overnachtingen op Vakantiepark Beekse Bergen groeide met 10% naar 352.000 overnachtingen. De Afrikabeleving, de gastvrijheid van het personeel en de onlangs gewonnen Zoover award voor ‘Beste Dierenpark 2013’ hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan dit record. Ook in 2013 waren de ruim 1.250 wilde dieren, die gasten tijdens een auto-, bus-, boot- of wandelsafari in een natuurlijke leefomgeving kunnen bewonderen, de grootste publiekstrekker.

“We kijken met trots terug op een succesvol jaar,” zegt Sjors van den Boogaart vestigingsmanager Beekse Bergen. Met Pasen kwamen drie okapi’s naar Safaripark Beekse Bergen. De okapi is een zeer bijzondere en bedreigde diersoort die lijkt op een giraf met zebrastrepen. In juni vierde het Safaripark haar 45-jarig bestaan en tijdens de warme zomer zochten velen verkoeling en vertier in en rond het water van Speelland. Ook het ruim opgezette Vakantiepark trekt jaarlijks vele gasten en scoort hoog op Afrikabeleving en kindvriendelijkheid.

De grootste investering is het verblijf van de krokodillen en nijlpaarden. De bouw is inmiddels gestart en zal medio 2014 klaar zijn. Ook bouwt het Safaripark verder aan het nieuwe verblijf van de leeuwen dat te zien is via de auto- en wandelsafari. Bovendien verwacht het park diverse nieuwe soorten: de grote koedoe (een grote antilope) en de Nile Lechwe (een waterbokachtige). Daarnaast is één van de neushoorns drachtig. Safaripark Beekse Bergen is elke dag geopend. In december en januari van 10.00 – 16.00 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.