‘Iran is 1/10 goedkoper dan Italië’

Een winkeltje in Iran. Foto: Common Creative

Een winkeltje in Iran. Foto: Common Creative


Een van de meest voorkomende goede voornemens van bezoekers van deze site voor het nieuwe jaar zal zijn ‘Meer reizen’. Wie daarvoor inspiratie wil opdoen kan al in het weekend van 4 en 5 januari terecht bij de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam. Dat het daarbij altijd om duurdere trips zal gaan bestrijdt organisator Boudewijn Richel: “Natuurlijk het gaat vaak om op maat gemaakte reizen en dat werkt prijsverhogend, maar als je dan naar een goedkoper land gaat, dan hoeft het niet duur te worden. 85% van de mensen reist naar de bekende bestemmingen in Frankrijk en Portugal etc. en wij bieden reizen voor de andere 15%. Dat zijn mensen die zich realiseren dat de kosten van een reis naar Iran maar 1/10 kost van een trip naar Italië. In Iran kun je voor een bedrag van 8 euro per nacht overnachten. Het is natuurlijk de vraag hoe lang dat nog duurt, maar tot dan kun je er vrij voordelig genieten van de historie en het natuurschoon”.

De Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, die op 4 & 5 januari plaatsvindt in de Amsterdamse Beurs van Berlage en op 11 & 12 januari in het MECC in Maastricht, houdt zich verre van het massatoerisme. Gespecialiseerde reisorganisaties bieden bijzondere reizen aan, van poolreizen tot kloosterwandelingen. Wandeltochten vormen een centraal thema. Ze brengen de avontuurlijke reiziger naar de verste uithoeken van de wereld en brengen de wandelaar tot zichzelf.

Boudewijn Richel: ‘Op de beurs gaan nieuwe dimensies open. Mensen denken uit te rusten van een passieve reis naar een droomplek. Maar heen en weer sjokken van een hotel naar het strand, biedt nauwelijks meer ontspanning dan thuis op en neer lopen naar kantoor, school en supermarkt. Je neemt jezelf mee op reis en blijft bewegen in hetzelfde ritme.’

Richel over de informatie op de beurs: ‘Unieke bestemmingen, zoals onbekend Afrika met prachtige safari’s of vrijwilligerswerk voor jonge mensen die een actieve vakantie willen beleven, Aziatische tempelroutes, Mongoolse Steppenreizen en luxueuze luchtcruises. Veel standhouders zijn niet terug te vinden op internet, omdat ze heel kleinschalig en specifiek opereren.’ Alles wat afwijkt, is de norm voor deze beurs. In Amsterdam zijn er zeven zalen waar elk half uur een presentatie over een specifiek land of een speciale reis wordt gehouden. Je kunt twee dagen lang een keuze maken uit ruim honderd films en lezingen door specialisten uit Afrika, Azië en Europa, die ook ter plekke vragen gesteld kunnen worden.

Informatie:
Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam, Beurs van Berlage, zaterdag 4 januari van 11.00 tot 21.00 uur en zondag 5 januari van 10.00 tot 19.00 uur.

Vakantiebeurs voor Bijzonder Reizen in Maastricht, MECC, zaterdag 11 januari van 11.00 tot 21.00 uur en zondag 12 januari van 10.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie en tickets:
www.vakantiebeursamsterdam.nl en www.vakantiebeursmaastricht.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.