Light Festival geeft kleur aan Amsterdam

Het Light Festival in Amsterdam zorgt voor van licht in donkere dagen.

Het Light Festival in Amsterdam zorgt voor van licht in donkere dagen. Foto: Todd van Hulzen.

De winter kan donker aanvoelen en soms heb je de neiging om even te ontsnappen. Dan kun je kiezen voor een vakantie naar een zonnig oord, maar niet iedereen heeft daar geld voor. Als je toch op zoek bent naar licht dan kun je naar het Light Festival in Amsterdam. De stad staat van 6 december tot en met 19 januari in het teken van het jaarlijkse Amsterdam Light Festival. Tijdens het Amsterdam Light Festival geven internationale kunstenaars extra kleur aan de historische binnenstad van Amsterdam. Met lichtsculpturen, projecties en installaties dragen zij bij aan het thema ‘building with light’. In een sfeervol en winters Amsterdam kun je je te voet of per rondvaartboot te laten inspireren door de lichtkunstwerken.

Vaarroute ‘Water Colors’
Dit jaar viert Amsterdam de vierhonderdste verjaardag van haar grachtengordel. Al jarenlang behoort een rondvaart door Amsterdam tot de populairste attracties van Nederland. Speciaal ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival is vaarroute Water Colors ontworpen. Tijdens de rondvaart, die door een groot aantal rederijen wordt aangeboden, bewonder je de unieke lichtkunstwerken vanaf het water.

Wandelroute ‘Illuminade’
Illuminade, de speciaal voor het Amsterdam Light Festival ontworpen wandelroute, leidt je te voet langs de tientallen lichtcreaties van opkomende en gevestigde kunstenaars. Van 12 december tot en met 5 januari voert de tocht langs talloze highlights, musea en boetiekjes in de binnenstad. Ideaal voor wie een bezoek aan het Amsterdam Light Festival combineert met een weekendtrip, bijvoorbeeld om de laatste kerstinkopen te doen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Tijdens het Light Festival kun je verschillende kunstwerken bewonderen. Foto: Xavier Boymond.

Tijdens het Light Festival kun je verschillende kunstwerken bewonderen. Foto: Xavier Boymond.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.