Meer hotels onder vrouwelijke leiding

Steeds meer vrouwen komen aan werk in topfuncties in hotels.

Steeds meer vrouwen komen aan werk in topfuncties in hotels.

Ondanks de moderne tijd waar we in leven hebben mannen en vrouwen nog niet altijd dezelfde kansen. Ook in de hotelsector komen vrouwen niet aan topfuncties. Daar moet volgens Accor, volgens eigen zeggen wereldwijd de grootste hotel-operator en Europees marktleider, verandering in komen. Zij gaan voor gelijke rechten op de werkvloer en de bestrijding van stereotypen een topprioriteit. Met name de doorstroom van vrouwen naar topfuncties staat hoog op de agenda. Doelstelling is dat 50% van de hotels door een vrouwelijke manager wordt geleid, met een tussenstand van 35% aan het eind van 2015.

WAAG
Om dit beleid te ondersteunen heeft Accor in 2012 het internationale vrouwennetwerk Women at Accor Generation (WAAG) opgezet. Inmiddels zijn 12 maanden verstreken, en is WAAG actief in meer dan 60 landen, en telt het netwerk ruim 1500 vrouwelijke én mannelijke leden over de hele wereld. Sophie Stabile, CFO van Accor en voorzitter van WAAG verklaart: “Jaarlijks verblijven er meer dan 50 miljoen vrouwen in onze hotels. Het is daarom belangrijk deze diversiteit van onze doelgroep te spiegelen in onze teams, en vrouwen binnen Accor meer zeggenschap te geven. WAAG is opgericht om te zorgen dat meer vrouwen leidinggevende functies gaan vervullen, maar ook om ons aanbod en onze dienstverlening beter af te stemmen op de vrouwelijke klanten van onze hotels.”

Topfuncties
In Nederland werkt Accor Hotels sinds twee jaar samen met stichting Talent naar de Top, om meer vrouwen naar topfuncties te laten doorstromen. Accor nam concrete maatregelen om meer vrouwelijk talent te werven, te behouden en te benoemen. Inmiddels wordt bijna de helft van de functies in het Nederlandse directieteam door vrouwen vervuld.

Vooruitgang
Een jaar na aanvang blijkt het WAAG-programma op schema om de doelstelling van 3.000 leden voor het einde van 2015 te behalen. Voor die tijd zullen ook alle actieprogramma’s en werkgroepen op alle vijf de continenten in gang zijn gezet.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.