Mexico benoemt 83 ‘Magische Dorpen’

Eén van de 83 magische steden.

Eén van de 83 magische steden.


Het Ministerie van Toerisme in Mexico heeft onlangs het programma ‘Pueblos Magicos’ geïntroduceerd, waarvoor 83 dorpen en stadjes in Mexico zijn geselecteerd vanwege hun speciale architectuur, historie, gastronomie of typische Mexicaanse tradities. Al deze plaatsen spelen een belangrijke rol in de totale beeldvorming van het land. De positie op de lijst is een blijk van erkenning voor deze dorpen. Dankzij het programma Pueblos Magicos zijn zij opnieuw op de kaart gezet en wordt een nieuw, innovatief aanbod van bezienswaardigheden voor de binnenlandse en buitenlandse bezoeker ontwikkeld. Alle plaatsen zijn ook terug te vinden op de website: http://www.visitmexico.com/en/magicaltowns.

Lavastromen en reusachtige zandduinen
Onlangs heeft UNESCO een nieuwe site in Mexico toegevoegd aan de Werelderfgoed Lijst. Het indrukwekkende natuurgebied El Pinacate y Gran Desierto de Altar Biosphere Reserve is als 32e locatie in Mexico op de lijst geplaatst. Dit vulkanische natuurreservaat in het noordwesten van Mexico is vooral bekend vanwege de zwarte en rode lava stromen en de enorme zandduinen in de woestijn die tot 200 meter hoog kunnen zijn. Mexico heeft tevens zeven meesterwerken op de UNESCO Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid, waaronder de Mariachi-muziek.

Nieuwe Maya-stad ontdekt
In het oosten van Mexico, diep in het oerwoud, hebben archeologen afgelopen zomer een antieke Maya-stad ontdekt in een dichtbebost gebied. De stad, door de wetenschappers Chactun genaamd, dateert uit de periode 600-900 n.C en bestaat onder meer uit 15 piramiden, verschillende pleinen, huizen en kantoren voor de elite leden van de Maya-bevolking. In de hoogtijdagen leefden er naar schatting 40.000 mensen in de stad.

Onderscheiding voor San Miguel de Allende
De stad San Miguel de Allende is door het internationale, toonaangevende reismagazine Condé Nast Traveller uitgeroepen tot de mooiste stad ter wereld. San Miguel de Allende is een prachtige koloniale stad in de staat Guanajuato, op drie uur rijden van Mexico City. De stad staat ook op de Werelderfgoed Lijst van UNESCO.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.