Mooiste plekken om te snorkelen in Europa

Dit zijn foto's die je ook kunt maken als je in Europa snorkelt.

Dit zijn foto’s die je ook kunt maken als je in Europa snorkelt.


Heb jij altijd al eens kleurrijke koraalriffen, exotische vissen, scheepswrakken en indrukwekkende onderwatergrotten willen bewonderen? Maar vind je bestemmingen als de Maldiven en Australië te ver? Geen nood, want om de prachtige onderwaterwereld te kunnen ontdekken hoef je niet ver te reizen. Europa kent namelijk ook een hele mooie en schatrijke onderwaterwereld. Om jou een handje te helpen met het plannen van een mooie snorkeltrip, vind je hier een door Jiba samengestelde top 5 van de mooiste plekjes van Europa die zeker een duik in het water verdienen:

5. Ilheu Vila Franca Campo, Portugal
Een volgelopen vulkaankrater, dat is de plek waar deze unieke snorkelplek zich bevindt. De temperatuur van het water in de krater is erg aangenaam om in te zwemmen en te snorkelen. Deze plek is ook zeer geschikt voor kinderen. Zo is het water erg rustig en kan je op de meeste plekken staan. Het onderwaterleven bestaat vooral uit kwallen en zeekomkommers. Het feit dat je in een vulkaankrater aan het snorkelen bent, is een ervaring die je zeker niet mag missen. Daarom staat deze plek in Portugal op de vijfde plaats.

4. Zuid-Kreta, Griekenland
In Het zuiden van Kreta is het water rustig en helder, wat het een fijne snorkelplek maakt. Daarnaast wordt de Zuidkust gekenmerkt door rotsachtige baaien waar veel vissen zich verscholen houden. Zet je duikbril op en geniet van het onderwaterleven dat onder andere bestaat uit octopussen, garnalen, zwaardvissen, blauw vin tonijnen en bokvissen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want er zijn nog veel meer vissoorten aanwezig. Dit maakt deze bestemming dan ook zeker een duik waard. Naast het brede arsenaal aan vissen is er verder niet zo heel veel te ontdekken in de onderwaterwereld van Kreta en daarom is deze plek op de vierde plaats beland.

3. Zakynthos, Griekenland
Op de derde plaats staat het mooie Zakynthos in Griekenland. Het is dé uitvalsbasis voor het bewonderen van het onderwaterleven van de Ionische Zee. Je kunt hier zelfs de zeldzame Caretta Caretta schildpad ontdekken. Of misschien kom je wel een murene, zeebaars, berekreeft of een octopus tegen. Iets wat het snorkelen nog unieker maakt is het diepste punt van de Middellandse Zee (4400 meter) wat zich hier bevindt. Dit alles maakt deze regio tot een geweldige plek om te gaan snorkelen. Misschien doe je ook nog wel een archeologische vondst. Maar let op; het is verboden om archeologische objecten te verplaatsen en/of mee te nemen. Vanwege het diepste punt en de zeldzame Caretta Caretta schildpad staat Zakynthos op nummer drie.

2. Malta
Na 3 uur vliegen kom je op dé nummer twee snorkelplek van Europa, namelijk: Malta. Omdat Malta een rotseiland is en er weinig zandstranden te vinden zijn, is het water rondom Malta zeer helder. Hierdoor kan het zicht onder water oplopen tot wel 40 meter. Tijdens het snorkelen kom je onder andere tonijnen, octopussen, murenen, zeepaarden, barracuda’s en zonnevissen tegen. Naast deze scala aan prachtige vissen bestaat de onderwaterwereld van Malta ook uit verschillende scheepswrakken, die afkomstig zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Dit komt door de prominente rol die Malta had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze scheepswrakken zorgen voor unieke en bijzondere onderwaterontdekkingen en daarom staat Malta op de tweede plaats.

1. Tenerife, Spanje
De absolute nummer één ligt op 4,5 uur verwijderd van Amsterdam, namelijk: Tenerife. Het is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het water rondom dit eiland is zeer helder, wat zorgt voor een unieke snorkelbeleving. Tijdens het snorkelen, zal je versteld staan van de grote overvloed aan zeedieren, zoals pijlstaartroggen en zeeduivels. Naast deze zeedieren kom je ook scheepswrakken, vulkanische rotsformaties en onderwatergrotten tegen. Het is dus een waar snorkelparadijs! Wanneer je graag nog meer wilt leren over het snorkelen of over de onderwaterwereld, dan ben je hier aan het juiste adres. Zo zijn er veel duikscholen die je graag verder helpen met behulp van hun professionele kennis en jarenlange praktijkervaring. De zeer uitgebreide onderwaterwereld, het heldere water en de aanwezigheid van vele duikscholen zorgen ervoor dat Tenerife de beste snorkelplek van Europa mag worden genoemd.

Er zijn dus genoeg mooie en indrukwekkende snorkelplekjes in Europa. Een laatste tip voor wanneer je op de plek van bestemming bent: ga vooral in de buurt van een kiezelstrand snorkelen. Hier is het water namelijk helderder dan bij een zandstrand. En kun je geen vissen ontdekken? Ga dan eens in de buurt van rotsen of kliffen snorkelen. Hier houden vissen zich graag verscholen. Let uiteraard wel altijd op je eigen veiligheid.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.