Nieuw skidorp: Tignes 1800

Een artist impression van het nieuwe dorp Tignes 1800

Een artist impression van het nieuwe dorp Tignes 1800


Tignes 1800 is de naam van een gloednieuw skidorp, dat gisteren in het Franse Tignes is geopend. Dit op 1800 meter hoogte gelegen dorp biedt comfortabele accommodatiegelegenheden met directe toegang tot de 300 km lange skipistes van het gebied Tignes Val d’Isère.

Van 1952 tot 1975 was Tignes 1800, voorheen bekend als ‘Tignes Les Boisses’ het centrum van het skistation. De eerste skiliften dateren hier uit de jaren ’50. Na een aantal jaren in de vergetelheid te zijn geraakt, is in 2012 de bouw van vier chalets van start gegaan. Hier worden in december 2016 nog eens drie nieuwe chalets aan toegevoegd.

Dorpsgevoel
Tignes beschouwt de opening van het nieuwe dorp als een mooie aanvulling op de reeds bestaande dorpen. De populariteit van het gebied wil dat naast liefhebbers van sensationele wintersporten ook steeds meer families hun vakantie in Tignes doorbrengen. De gunstige ligging van Tignes 1800, op 1800 meter hoogte, maakt dit voor gezinnen met jonge kinderen mogelijk.
De ontspannen sfeer komt er helemaal tot zijn recht dankzij de uit hout en steen bestaande chalets die om de dorpskern, de kerk, zijn gebouwd. Het dorp beschikt daarnaast over diverse voorzieningen zoals een supermarkt, twee restaurants, twee sportwinkels en een bakkerij.

Grotere groepen
Tignes 1800 realiseert met de nieuwe residentie ‘Kalinda’ een nieuwe accommodatiecapaciteit. Kalinda bestaat uit vier 4-sterrenchalets die 108 ruime en geheel ingerichte appartementen bieden, van eenkamerappartementen voor vier personen tot vierkamerappartementen voor 10 personen. De residentie is ingericht in ware bergstijl, compleet voorzien van een wellness-area en nabijgelegen voorzieningen. Volg Tignes nu ook op Twitter via @Tignes_NL

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.