Op maat gemaakte vakanties populair

Maatwerk is steeds belangrijker als het om langere vakanties gaat.

Maatwerk is steeds belangrijker als het om langere vakanties gaat.

Steeds meer mensen kiezen voor een op maat gemaakte vakantie. Zo groeit het aantal mensen dat boekt bij ‘Out in Africa’, specialist in maatwerkreizen naar zuidelijk en oost Afrika, nog steeds. En dat zegt wat in de huidige economie. Vaak doen mensen vooraf onderzoek op internet, maar zien ze uiteindelijk door de bomen het bos niet meer. Maatwerk kan dan een uitkomst bieden. Out in Africa is een van de maatwerkspecialisten die exposeren op de Vakantiebeurs, van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari. De ‘Maatwerkspecialisten’ is een samenwerkingsverband van zes kleine, persoonlijke reisorganisaties met elk een eigen expertise en een persoonlijke passie voor ‘hun’ deel van de wereld.

Zonder tussenschakels
Om de individuele wensen van de mondige klant te kunnen vervullen en een maatwerkvoorstel te makenis veel kennis vereist. Annelieke van ‘Out in Africa’: ‘’Je spreekt bij de Maatwerkspecialisten altijd rechtstreeks met experts, zonder tussenschakels. Met mensen bijvoorbeeld die in die landen hebben gewoond of gewerkt. Je moet echt lange tijd of heel vaak in een land geweest zijn om op ons lijstje van gevorderde reisadviseurs te komen. Die kennis moet je blijven bijhouden, dan pas kun je optimaal maatwerk leveren’’.

Weinig omkijken
‘’Wij geven feitelijk gewoon vorm aan de wensen en eisen van reizigers die iets bijzonders willen. Vandaar ook dat veel mensen echt bij ons langskomen om de vakantie van A-Z te bespreken. De mondige mens is in grote lijnen in twee typen te verdelen. Wij zien vakantiegangers die zo veel mogelijk advies en tips willen hebben en met de losse bouwstenen eigenlijk zelf een reis samenstellen. Daarnaast heb je mensen die een budget en een richting bij ons aangeven en op onze kennis vertrouwen een maatwerkadvies uit te brengen waar ze zelf weinig omkijken naar hebben. Wij leggen alles uiteraard voor onze klanten vast en doen de reserveringen’’.

Niet duurder
‘’Het mooiste van een maatwerkreis is dat die helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een gewone pakketreis. Wij bieden vaak hele speciale bestemmingen aan met een verblijf in kleinschalige accommodaties waar de eigenaar meestal zelf de boel runt. Je staat midden in het lokale leven en krijgt persoonlijke service. Precies wat een maatwerkreis zo uniek maakt. Wij staan op de Vakantiebeurs elk in ons eigen werelddeel. Zelf ben ik gespecialiseerd in Afrika, voor mij echt de mooiste plek op aarde. Ik denk dat je wel zult begrijpen waarom als je de intense ervaring hebt meegemaakt van een sundowner, een drankje bij zonsondergang op de Afrikaanse savanne waar het wild vrij rondloopt’’, aldus Annelieke Zonne.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.