Op vakantie tijdens kerst blijft populair

Duitsland is populair als het gaat om kerstvakantie vieren in het buitenland.

Duitsland is populair als het gaat om kerstvakantie vieren in het buitenland.

Ook dit jaar gaan weer zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens te kerstdagen. Dit verwacht NBTC Holland Marketing. Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo’n 900.000 (+50.000). Het aantal Nederlanders dat een vakantie naar het buitenland onderneemt daalt naar 900.000. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 21 december 2013 tot en met 5 januari 2014.

Kerst in eigen land
Ondanks de economische crisis blijft de kerstvakantie een populaire periode om er tussenuit te gaan. De eerste week, rond Kerstmis, wint iets aan populariteit. Kerst valt gunstig -op woensdag en donderdag- en daardoor trekken iets meer Nederlanders er rond de kerst op uit in eigen land. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of –bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Duitsland populair
Zo’n 900.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.