Profiteer van goedkoop tanken over de grens

BenzineTanken

Wintersporters kunnen beter niet in Nederland hun tank volgooien, dan ben je namelijk veel duurder uit.

Als je dit jaar op wintersport gaat, kun je veel besparen op brandstof. Slim tanken bespaart wintersporters tot ruim zestig euro. Nederland blijft het duurste brandstofland in Europa. “Maar wie zijn tankmomenten goed kiest, geeft graag twee rondjes extra in de skihut,” aldus Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers.  Gemiddeld reizen vakantiegangers 2000 kilometer naar hun vakantiebestemming en terug. “Rijd je die kilometers in Nederland, dan ben je zo’n 300 tot 350 euro aan brandstof kwijt”, aldus Van Selms. “Voor vertrek de brandstofprijzen checken levert je een flinke besparing op.”

Vertrek met volle tank niet voordeliger
Van Selms: “Veel mensen vinden het een veilig idee om met een volle tank weg te rijden, maar daardoor zijn ze veel duurder uit dan nodig.” Met benzine- en dieselprijzen die tot 26 procent lager liggen dan in Nederland, blijft Luxemburg het goedkoopste land om te tanken. Voor wie niet via Luxemburg naar zijn vakantiebestemming rijdt, is het advies om zoveel mogelijk in de wintersportlanden zelf te tanken. In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk liggen de prijzen tot 22 procent lager.

Vooral benzinerijders besparen flink
Benzinerijders zijn tussen de 10 en 26 procent goedkoper uit dan in Nederland. De huidige literprijs liegt er met €1,75 ook niet om. Van Selms: “Ook degenen die diesel of LPG tanken doen er goed aan om in het buitenland te tanken, al is het prijsverschil voor die brandstoffen niet zo groot.” Dieselrijders tanken in Luxemburg en Frankrijk het goedkoopst en besparen bijna een tientje op een volle tank.

Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa is te vinden op de website, hier vind je ook meer informatie.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.