Skiën en zeilen in Noorwegen

In Noorwegen kun je twee liefdes combineren, namelijk skiën en zeilen.

In Noorwegen kun je twee liefdes combineren, namelijk skiën en zeilen, en zo de fjorden ontdekken

Skiën is een overduidelijk onderdeel van wintersport, maar zeilen is niet iets waar je dan aan denkt. Toch kan je het in Fjord-Noorwegen allebei doen. Als je van zowel toerskiën als zeilen houdt, kun je het nu combineren. Fjord-Noorwegen heeft een nieuw concept geïntroduceerd: Ski&Sail. Stap op de ski’s en glij over de sneeuw rond Stranda en ontdek het uitzicht over de Sunnmøre Alpen en de fjorden. Aan het eind van een skidag brengt een zeilboot je naar het volgende fjord, waar de volgende ochtend nieuwe bergen en nog meer sneeuw op je wachten. Bovendien is de boot een goede locatie om het winterse fjordenlandschap te beleven.

Er zijn verschillende bedrijven die Ski&Sail reizen aanbieden vanuit Stranda. Het gebied is goed te bereiken met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Ålesund. Vanuit Ålesund is het 55 km naar Stranda. Onlangs heeft Salomon FreeSki TV in samenwerking met Fjord-Noorwegen een film gemaakt waarin Ski&Sail centraal staat. Voor meer informatie ga je naar de website.

Hieronder kun je de film over Ski&Sail bekijken:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.