‘Vandaag drukste vakantieboekdag’

Via internet zoeken we een goedkopen route naar nieuwe avonturen. Foto: Common Creative

Via internet zoeken we een goedkopen route naar nieuwe avonturen. Foto: Common Creative


Hotels.com, dat met zijn grote klantenbestand en de data die dat genereert een aardig inzicht heeft in ons boekingsgedrag, verwacht voor vandaag een piek in de online vakantieboekingen.

Op basis van gegevens uit voorgaande jaren en het verkeer op de website, verwacht Hotels.com dat de piek zaterdagmiddag rond de klok van vier uur zal liggen. Dit lijkt het moment te zijn waarop Nederlanders ontwaken uit hun ‘after dinner dip’ en op zoek gaan naar een geschikte bestemming om in het nieuwe jaar de kou te ontvluchten.

De hotelexpert voorziet dat de voorjaars- en paasvakantie naar alle waarschijnlijkheid tot de populairste zoekperiodes zullen behoren. Hoewel de kerstdagen nog maar net achter de rug zijn, zullen reizigers zich ook al oriënteren op de zomervakantie. Kate Hopcraft van Hotels.com zegt: “In een poging om de winterdepressie te ontvluchten, zullen veel Nederlanders zaterdag alles in het werk stellen om een vakantie te boeken.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.