Verse sneeuw vervroegt Frans ski-seizoen

Vreugde bij de eerste sneeuw in Frankrijk.

Vreugde bij de eerste sneeuw in Frankrijk.


De sneeuwval van afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat meerdere wintersportplaatsen in Frankrijk het officiële seizoen eerder starten dan gepland. Les Deux Alpes en Val Thorens hebben het seizoen al feestelijk ingeluid en de eerste vakantiegangers hebben hun sporen vast gezet op de pistes.

Dit weekend volgen nog eens 14 wintersportplaatsen waaronder Megève, Alpe d’Huez en Courchevel. Ter ere van de opening vinden diverse evenementen plaats en bovendien ontvangen wintersporters kortingen op bijvoorbeeld hun skipas. Voor iedereen die wel wat extra energie kan gebruiken: op 7 december staat om 09.00 uur een gratis ontbijt klaar bij de kassa’s van La Croisette in Les Menuires. Ook zijn er die dag kortingen tot 50% op de skipassen. Les Menuires ligt in één van de grootste skigebieden ter wereld, Les Trois Vallées. Aan wintersportactiviteiten en après-ski ontbreekt het niet; tot 20 december vinden hier de ‘skiing & music weeks’ plaats.

Korting skipassen
Met meer dan 650 km aan pistes behoort Les Portes du Soleil tot de groten. In het weekend van 7 en 8 december opent Châtel en ontvangen wintersporters hier korting op de skipassen. Voor de kick-off van het wintersportseizoen organiseert Val Thorens van 7 tot 14 december allerlei festiviteiten. Op het programma staan o.a. een Hollandse avond in het Snowcafé en een optreden van het Nederlands rapduo The Opposites.

Een overzicht met de openingsdata van alle skigebieden en de actuele sneeuwhoogte in Frankrijk is te vinden via:
www.france-montagnes.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.