Vier 825e ‘Havenverjaardag’ in Hamburg

De verjaardag van de Hamburgse haven wordt elk jaar gevierd, maar dit is de speciale 825e verjaardag van de belangrijke haven. Foto: Joerg Modrow.

De verjaardag van de Hamburgse haven wordt elk jaar gevierd, maar dit is de speciale 825e verjaardag. Foto: Joerg Modrow.

Het grootste havenfeest ter wereld wordt elk jaar in Hamburg gehouden. In mei komen 1,5 miljoen mensen naar de vier kilometer lange havenboulevard aan de oever van de Elbe voor de verjaardag van de haven. Van 9 t/m 11 mei 2014 is een speciale editie, dan wordt namelijk de 825e havenverjaardag gevierd. Hoogtepunten tijdens dit feest zullen vuurwerk , schip lanceringen en parades , en het unieke sleepboot ballet zijn.

Havenverjaardag
De haven van Hamburg en haar verjaardag hebben een lange traditie . Kaiser Friedrich Barbarossa verleende burgers van Hamburg een charter op 7 mei 1189 , hierdoor was er een vrijstelling van accijns voor schepen op de Elbe van de stad naar de Noordzee.  Sindsdien drinken Hamburgers op de verjaardag van hun haven. De havendag wordt officieel gevierd , maar pas sinds iets meer dan een kwart eeuw . Sinds die tijd is de havendag gegroeid tot een populaire attractie voor veel toeristen.

Zeilschepen
De maritieme ervaring begint traditiegetrouw op donderdagmiddag in St. Michaelis, de belangrijkste kerk . Daarna komt de officiële opening op het museumschip Rickmer Rickmers , die een grote parade aankondigt, meestal bestaande uit meer dan 300 zeilschepen per jaar. Tot de hoogtepunten van de havendag behoren de grote entree parade op donderdag , de vertrek parade op zondag , Het traditionele sleepboot ballet en de drakenboot race. Het is vooral de verscheidenheid van het aanbod op het land , op het water en in de lucht die meer dan 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld elk jaar inspireren. Daarnaast is er een uitverkoren partnerland, dat zich presenteert met een kleurrijk programma en culinaire lekkernijen . De bekroning wordt geleverd door het vuurwerk op zaterdagavond .

Vermaak
De havendag  is elk jaar een groot succes voor alle deelnemers . Gasten kunnen vermaken en zichzelf verwennen met meer dan 500 tentoonstellingen en evenementen op de Haven Mile van 10:00 tot middernacht . De culinaire traktaties zijn vooral gewild , van exotische drankjes tot Aziatische specialiteiten. Er zijn tal van activiteiten , wedstrijden en spelletjes voor gezinnen en talrijke podia met live muziek .

Voor meer informatie ga je naar de website.

Kijk voor een sfeerimpressie naar dit filmpje:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.