Vlieg van Düsseldorf naar Tokio

Vanaf deze zomer kun je van Düsseldorf dagelijks naar Tokio vliegen.

Vanaf deze zomer kun je van Düsseldorf dagelijks naar Tokio vliegen.

Düsseldorf Aiport voegt in de zomer van 2014 een nieuwe verbinding toe aan de dienstregeling. Er komt een langeafstandvlucht van en naar Tokio. All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, vliegt vanaf 30 maart dagelijks non-stop van Düsseldorf naar de hub Tokyo-Narita.

Nieuwe Boeing
Dankzij de nieuwe verbinding landt de Boeing 787 Dreamliner voor de eerste keer op Düsseldorfse bodem. Het modernste vliegtuig van Boeing is een tweemotorig langeafstandsvliegtuig met een romp die grotendeels bestaat uit vezelversterkte kunststof. De Dreamliner is passagiersvriendelijk, heeft een laag brandstofverbruik en een lage geluidsproductie tijdens het opstijgen en landen.

Boost voor de regio
“Na 23 jaar kijken we uit naar een nieuwe, directe verbinding tussen Japan en Düsseldorf. Deze route zal onze regio zeer goed doen. In Noordrijn-Westfalen wonen namelijk meer dan 10.000 Japanners, waarvan 6.500 in Düsseldorf zelf”, zegt luchthaven directeur Thomas Schnalke. “Daarnaast zijn er van oudsher zeer nauwe economische banden tussen de twee economieën. De nieuwe dienst van ANA benadrukt ook de aantrekkelijkheid van onze langeafstandsvluchten naar Azië.”

Reizigers
Vorig jaar reisden ongeveer 500.000 mensen vanuit Düsseldorf Airport naar Japan. Tot nu toe vooral via Parijs, Londen, Amsterdam, Frankfurt of München. Met de trackopname van maart stopt ANA haar pendelservice naar de luchthaven van Frankfurt.

Vluchtplan
Vluchtplan: Düsseldorf (DUS) – Tokio-Narita (NRT) (vanaf 30 maart 2014)

Vlucht Vertrek Vertrektijd Doel Aankomsttijd Frequentie
NH 941 NRT 11:00 uur DUS 16:00 dagelijks
NH 942 DUS 18:35 uur NRT 13:00 (+1) dagelijks

Vliegtuigtype: Boeing 787-800 (Dreamliner)
Zitplaatsen: 158 stoelen (46 business & 112 economy)

Ga voor meer informatie naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.