War Horse komt naar Nederland

War Horse is een voorstelling over vriendschap, loyaliteit en moed.

War Horse is een voorstelling over vriendschap, loyaliteit en moed. Het verhaal wordt verteld door acteurs en poppenspelers.

War Horse is een theatervoorstelling die inmiddels is uitgegroeid tot een fenomeen. Er komt nu een eigen Nederlandse versie van de show van het National Theatre of Great Britain. Het verhaal van War Horse, over vriendschap, loyaliteit en moed, wordt verteld door dertig acteurs in combinatie met poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company; ademende en galopperende paarden worden tot leven gebracht op het toneel. War Horse zal deel uitmaken van het Holland Festival. Het Holland Festival is het internationale podiumkunstenfestival voor theater, muziek, dans, muziektheater en opera. Het festival vindt sinds 1947 jaarlijks plaats in juni en wordt gehouden in Amsterdam.

War Horse
Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vier miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Het verhaal
Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen.

De theatervoorstelling met levensechte paarden, gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop van War Horse is inmiddels begonnen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Hieronder kun je de trailer van de voorstelling bekijken:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.