Wat doen in weekend 21 en 22 december?

Her en der vinden wereldwijd Santa Runs plaats dezer dagen. Foto: Common Creative.

Her en der vinden wereldwijd Santa Runs plaats dezer dagen. Foto: Common Creative.

Kerstboom al helemaal klaar in de kamer? Zin om iets anders te ondernemen om helemaal in de juiste stemming te komen? Hier onder onze top 10 van wat je kunt ondernemen in het weekend van 21 en 22 december 2013.

  1. In Tilburg wordt in gebouw 013 het Hiphopfestival ‘Definitie van Hiphop’ gehouden. Het is een festival met meer dan twintig Nederlandse en Belgische hiphop-acts.
  2. Zaterdagmiddag, 21 december wordt een bronzen luidklok gegoten in het Themapark Archeon. Het ter plaatse gieten van een luidklok gebeurt in Nederland nog maar zelden. Het is een unieke gelegenheid voor jong en oud.
  3. EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen houden op 21 december 2013 de Europese Dag van de Korte Film. Op de kortste dag van het jaar zet Nederland samen met negen andere Europese landen de spotlight op de korte film. In vijftien Nederlandse filmtheaters is een compilatieprogramma met vijf Europese korte films te zien en worden korte voorfilms vertoond voor het reguliere filmprogramma. Het complete programma is te vinden op www.eyefilm.nl/europesedagvandekortefilm.
  4. In Restaurant EVI in Zandvoort koken sterrenchefs 24 uur voor het Rode Kruis. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post e.a. koken voor het goede doel van 3FM Serious Request.
  5. Kerstontbijt en hardloopwedstrijd bij Run2Day-shops in Nederland.
  6. Een kerstmannenrun door het centrum van Leeuwarden voor het goede doel.
  7. Een sprookjesfeest in kasteel De Haar in de provincie Utrecht.
  8. In Kasteel Radboud in Medemblik vindt een Brocante Fair plaats.
  9. Een midwinterwandeling door het Staelduinse Bos, dat begint bij bezoekerscentrum d’ Oude Koestal aan de Peppellaan 4 in ’s-Gravenzande
  10. Toch liever naar een kerstmarkt? Hier een overzicht van alle verhalen die we er eerder over schreven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.