Wat doen in weekend 7 en 8 december?

Foto van een eerdere editie van het IJsbeeldenfestival in Zwolle.

Foto van een eerdere editie van het IJsbeeldenfestival in Zwolle.

Het kan de laatste tijd buiten al zo venijnig koud zijn dat je je eigenlijk niet kan voorstellen dat je je vrijwillig aan nog lagere temperaturen blootstelt. En toch is dat wat duizenden mensen vanaf dit weekend gaan doen. Dan begint in Zwolle namelijk het IJsbeeldenfestival. Hier onder onze top 10 van wat je allemaal kunt ondernemen in het weekend van 7 en 8 december 2013.

  1. In Zwolle opent het IJsbeeldenfestival, dat ditmaal als thema heeft: 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.
  2. Natural Beauty is de titel van een expositie die dit weekend opent in het Groninger Museum. De ondertitel: ‘van Fra Angelico tot Monet’ met landschappen en stillevens uit de verzameling van Gustav Rau.
  3. Depeche Mode (wie kent ze nog?) geeft een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.
  4. In het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden opent de Expo prenten Utagawa Kuniyoshi onder de titel ‘Helden, Humor, Horror. Japanse prentkunst van Utagawa Kuniyoshi’
  5. In Utrecht start de Elfprovinciëntocht Serious Request: voorafgaand aan de opening van het Glazen Huis toert 3FM met BN door elf provincies om inwoners aan te sporen om in actie te komen voor 3FM Serious Request.
  6. De Gerbrandytoren in IJsselstein wordt voor de 16e keer behangen met kerstlampen en boekt daarmee de vermelding “Ontsteken grootste kerstboom ter wereld“.
  7. In Paradiso en Melkweg in Amsterdam vindt de finale Grote Prijs van Nederland plaats.
  8. Het voormalige Veronica-zendschip opent (na jarenlange omzwervingen door Nederland en België) in Amsterdam voor theatervoorstellingen en als mediacafé.
  9. In de Heineken Music Hall in Amsterdam geeft Will.I.Am een concert.
  10. ‘Met dank aan’ is de titel van een expositie over giften aan musea in het Maritiem Museum Rotterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.