Zuid-Korea terug op Vakantiebeurs

Vakantiebeurs Utrecht

Een sushi-restaurant op een eerdere editie van de vakantiebeurs.


Guus Hiddink heeft er voor gezorgd dat Zuid-Korea populair is geworden in Nederland. In de zomer van 2002 toen de voetbalcoach successen vierde met het Zuid-Koreaanse elftal op het WK verrichtte hij onbetaalbaar veel promotiewerk. “Guus Hiddink zette Nederland op de toeristische kaart in Zuid-Korea en andersom. We zijn hem hier erg dankbaar voor”, zegt Mevrouw Latifa Ait-Sidi-Hammou van het Zuid-Koreaanse verkeersbureau. “Niet voor niets is het Gwangju voetbalstadion naar hem vernoemd. Maar we zijn inmiddels wel ruim een decennium verder en kunnen daar uiteraard niet op blijven teren. Wij zijn daarom in volle glorie terug op de Vakantiebeurs. Het nieuwe concept spreekt ons erg aan en we gaan groots uitpakken”.

Zuid-Korea voert op de Vakantiebeurs geen campagnes meer met de naam van de voormalige bondscoach, maar het Hiddink-effect is nog niet helemaal uitgewerkt. Vorig jaar reisden bijna 26.000 Nederlandse vakantiegangers naar deze bestemming, een stijging van 11,1% procent ten opzichte van 2011. Latifa Ait-Sidi-Hammou: “Op de Vakantiebeurs zetten we helemaal in op onze toeristische troeven en brengen we veel nieuws. Over de rondreizen en maatwerktrips bijvoorbeeld, die een inspirerende mix bieden van modern, traditioneel, cultuur, geschiedenis en authenticiteit, een garantie voor een uniek inkijkje in het land. We verwachten de populariteit van Zuid-Korea op de beurs weer een stevige impuls te geven”. Meer informatie via www.visitkorea.or.kr

Naast Zuid-Korea zijn nog tal van landen en reisorganisaties nieuw, of opnieuw, op de beurs aanwezig, zoals Myanmar, Gambia, Polen, Japan, St. Helena, Emirates, Singapore Airlines en Cheaptickets.nl. Ook het officiële Amerikaanse verkeersbureau BrandUSA komt voor het eerst vanuit Washington naar de Vakantiebeurs, die wordt gehouden van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een kaartje is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop 12 euro. Gezinnen kunnen nog eens extra profiteren met de Familiekaart van 19 euro. Op www.spoordeelwinkel.nl kan voor 29 euro een voordelig combiticket worden gekocht, beurstoegang inclusief dagretour, geldig als 2e klas van elk station in Nederland naar Utrecht Centraal. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.