Adventure Race komt naar Ecuador

Ecuador heeft veel verschillende landschappen dat het decor biedt voor een uitdagende vakantie.

Ecuador heeft veel verschillende landschappen dat het decor biedt voor een uitdagende vakantie.

Voor mensen die van avontuur houden is Ecuador dit najaar de bestemming om naartoe te reizen. Het land is namelijk de host van de Adventure Race World Championship 2014 (ARWC 2014). Dit populaire race- evenement vindt plaats tussen 17 en 19 november 2014 en vraagt 5 dagen lang extreme lichamelijke en psychische inspanning van ’s werelds beste duursporters. Het avontuurlijke parcours, genaamd “Huairasinchi’, heeft een lengte van ruim 700 kilometer en doorkruist het Ecuadoriaanse kustgebied, de Amazone en de Andes. Deelnemers wagen zich aan disciplines als mountainbiken, kajakken, trekking, abseilen en (touw) klimmen.

Adventure Tourism
Ecuador biedt een gevariëerd landschap voor ARWC 2014, dat naar schatting 3 miljoen dollar gaat opbrengen. Ruim 70 teams doen mee en het internationale evenement trekt een groot aantal bezoekers. De Huairasinchi race, wat ‘kracht van de wind’ betekent, heeft internationaal een goede reputatie en leidt de deelnemers dwars door de meest onherbergzame delen van Ecuador. Adventure World wordt internationaal uitgezonden en is een goede promotie voor ‘Adventure Tourism’ in Ecuador.

Ecuador biedt avontuur
Vinicio Alvarado, minister van Toerisme van Ecuador: “Ecuador is een trotse host van het ARWC 2014. We laten hiermee zien dat we niet enkel een strandbestemming zijn, maar ook een sportief en avontuurlijk land. De verschillende klimaatzones, die heel dicht bij elkaar liggen, vormen een enorme uitdaging voor de deelnemers. Een grotere uitdaging konden andere bestemmingen niet bieden. De race is meer dan een wedstrijd of avontuur; het is een manier van leven en laat zien hoe je doelen bereikt en grenzen verlegt, zowel psychisch als lichamelijk. Ik feliciteer ook het Ecuadoriaanse team, dat de hoogste positie bereikte in de laatste race in Costa Rica.”

Over ARWC 2014
Elk jaar vinden de Adventure Race World Series plaats op locaties verspreid over de hele wereld. De winnaar van de seizoensfinale (het WK) draagt de titel ‘wereldkampioen’. Elk afzonderlijke evenement van de World Series dient als kwalificatiewedstrijd voor het WK. De twee hoogst scorende teams zijn verzekerd van een plaats in de finale. De andere plekken worden gevuld met de regerend wereldkampioenen, die de mogelijkheid krijgen hun titel te verdedigen. Ook worden er wildcards uitgedeeld. De finale wedstrijd, het WK, vindt één keer per jaar plaats.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Adventure Race komt naar Ecuador 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.