Bekijk Hong Kong van grote hoogte

De skyline van Hong Kong kun je op veel verschillende bijzondere manieren bekijken.

De skyline van Hong Kong kun je op veel verschillende bijzondere manieren bekijken.

Misschien ben je door de eerste aflevering van Wie is de Mol? in de stemming gekomen om af te reizen naar Azië. Hierbij wat tips: Hong Kong heeft een van de mooiste skylines ter wereld. Overdag is het al een mooi gezicht, maar ’s nachts is het een lichtspektakel dat je het best kan bekijken van grote hoogte. Naast de geijkte viewing points als de ‘Avenue of Stars’ boulevard op Kowloon en ‘The Peak Tower’ uitzichtattractie op Hong Kong Island zijn er tientallen andere opties voor uit- en vergezichten. Wat te denken van een helikoptervlucht over de stad, in een cabine met een glazen bodem over het eiland Lantau zweven of een 360 graden uitzicht vanaf het hoogste kantoorpand ICC. Hieronder vind je een paar bijzondere uitkijkpunten.

Helicoptervlucht
Het kost een paar stuivers maar je zult de ervaring niet snel vergeten: een helicoptervlucht over Hongkong. Wil je het echt in stijl doen dan kan het bijvoorbeeld met de eigen helicopter vanaf het dak van het Peninsula hotel, vluchtduur is 15, 30 of 45 minuten. Andere aanbieders zijn www.helicopters.hkhttp://www.heliservices.com.hkof www.viator.com.

Cabine met glazen bodem
Voor een indruk van groen Hongkong zonder wolkenkrabbers is een rit in de gondelbaan over Lantau eiland een aanrader. Vertrekstation is vlak naar de luchthaven van Hongkong waar je in 25 minuten over een afstand 5,7km over het bosrijke Lantau zweeft. Mooie vergezichten op de luchthaven, de zee, Lantau eiland en Big Buddha. Spectaculair zijn de cabines met een glazen bodem. Nadere info op www.np360.com.hk.

Cocktail nippen op 118de verdieping 
Ze claimen de hoogste bar ter wereld te hebben. Het Ritz-Carlton hotel is gevestigd in het ICC kantoorkolos op West Kowloon, en hun Ozone bar bevindt zich op de 118de verdieping. Durfallen gaan naar het buitenterras maar je kunt ook gerieflijk achter de ramen van de bar naar de  skyline van Hong Kong Island kijken. Wil je niet naar deze bar dan kun je ook naar de Sky100 Hong Kong Observation desk gaan op de 100ste verdieping. Op een hoogte van 393 meter heb je 360 graden uitzicht op de stad. Zie www.sky100.com.hk.

In je sas met een plas
Dit uitzichtpunt is helaas alleen geschikt voor mannen – de toiletten van de Felix bar in het sjieke Peninsula hotel. Tijdens een bezoek aan de bar en het restaurant gaan mannen daar graag ook even naar de urinoirs, want nog nooit in je leven heb je geplast met zo’n uitzicht door de ramen. Meer info opwww.peninsula.com.

Uitzicht op Kowloon
Maar ook op Hong Kong Island heb je enkele locaties waar toeristen zich kunnen vergapen aan panorama’s. Bijvoorbeeld in het Two ifc kantoorpand dat op Central staat en met zijn 420 meter het op een na hoogste pand ter wereld is. Op de 55ste verdieping is een uitzichtpunt. Kijk alvast even op http://www.ifc.com.hk voor een voorproefje. Een van de markantste gebouwen op Hong Kong Island is 367 meter hoge Bank of China Tower naar een ontwerp van de Chinese–Amerikaanse architect I.M. Pei. De asymmetrisch gevormde wolkenkrabber van 70 verdiepingen heft op de 42ste verdieping een skydeck.

Groen groener groenst
Op Hong Kong Island alleen groen willen zien? Het kan wanneer je over de ‘Drakenrug’(Dragon’s Back) gaat wandelen, een  wandelroute over een bergkam midden op Hong Kong Island. Op korte afstand van de drukte van het zakencentrum biedt deze wandeling prachtige vergezichten op Shek O, Tai Long Wan, Stanley, Tai Tam en de Zuid Chinese Zee met geen wolkenkrabber in zicht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.