Bezoek het land van de watervallen

Watervallen zijn niet iets waar je aan denkt bij Wales, toch vind je er veel van in nationaal park Brecons Beacons. Foto: Visit Britain.

Watervallen zijn niet iets waar je aan denkt bij Wales, toch vind je er veel van in nationaal park Brecons Beacons. Foto: Visit Britain.

Bij Engeland denk je niet gelijk aan watervallen, toch hebben ze een nationaal park dat ook wel ‘het land van de watervallen’ genoemd wordt. Dit is het westelijke gedeelte van het schitterende maar ondergewaardeerde Nationaal Park van de Brecons Beacons in Wales. Dit gebied inspireerde filmmakers in Hollywood, want het was in Henrhyd Falls dat enkele scènes werden opgenomen van de laatste Batman, ‘The Dark Knight Rises’.

Het hart van het gebied bevindt zich op de plek waar de 3 rivieren, de Mellte, de Hepste en de Neddfechan samenvloeien. Dankzij de natuurlijke erosie is er veel reliëf te vinden. Kloven, grotten en watervallen vormen een doolhof voor wandelaars. Het is wel belangrijk dat je oppast tijdens het wandelen en het bekijken van de watervallen. De padden zijn vaak stijl en glad van het water. Dus als je gaat wordt je aangeraden om goede wandelschoenen aan te doen.

Volg het wandelpad met de naam ‘Four Walks’ en ontdek in zo’n 3 uur dit gebied. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.