Budget slapen op Witte de Withstraat

Er is een nieuw hostel op de beroemde Witte de Withstraat in Rotterdam waar budget reizigers terecht kunnen.

Er is een nieuw hostel op de beroemde Witte de Withstraat in Rotterdam waar budgetreizigers terecht kunnen.

Mensen over de hele wereld komen naar de Witte de Withstraat in Rotterdam. Er komt een nieuw hotel waar backpackers en andere budgetreizigers terecht kunnen. Vanaf 1 maart opent King Kong Hostel namelijk de deuren. Bij dit boutique hostel komen volgens de initiatiefnemers ‘comfort en budget samen: goede bedden in slaapruimtes, een woonkamer met open keuken en een gym. Wie logeert bij King Kong ervaart Rotterdam zoals de locals dat doen’.

Hostel
Voor reizigers met weinig geld is het hostel een oplossing. De lobby doet denken aan een grote huiskamer. Op verschillende niveaus zijn plekjes gecreëerd om te relaxen, te lezen, te werken, te eten of te socializen. Er is een open keuken. Een loungebank en een leestafel met computers en aansluitingen voor laptops. Een 24-uurs ‘shop’ waar je zaken als zeep, tandenborstels en blikjes cola kunt kopen en je terecht kunt voor een selectie bijzondere, lokale producten. Een filmkamer om voor de tv te hangen. Een groene daktuin om te barbecueën.

Best beds
In een hangmat of op een vide (omgedoopt tot mini-lofts), heb je uitzicht over de stad. Daarnaast zijn een semiprivé kamertje achter een gordijn, een stapelbed of een tweepersoonskamer te vinden in het hostel. Slapen kan bij King Kong op allerlei manieren, passend bij elk budget. Op zolder bevindt zich een grote loft, een vijf meter hoge ruimte met allerlei hoekjes, verhogingen en muurtjes. Bijzonder: slapen op de mini-lofts, met aan twee kanten ramen die een wijds uitzicht bieden op de stad. Of in de slaapzaal met tweepersoons stapelbedden, waar bevriende stelletjes terecht kunnen. Alle slaapplekken van King Kong zijn voorzien van goede matrassen, een eigen bedlamp en een stopcontact om zaken op te laden. Daarnaast heeft iedere slaapplek een ruime locker waarin een backpack past. In totaal heeft King Kong 150 bedden.

Locals met passie
“Het personeel van King Kong zijn locals met een passie voor de stad, die zich niet opdringen maar wel altijd klaar staan voor de gasten. Bijvoorbeeld met tips die niet in de reisgids te vinden zijn, of het nu gaat om de beste plek om een kapsalon te eten, een hip pop-up restaurant of een feest waar je geweest moet zijn”, zo staat in een toelichting.

De looks
Ooit waren tussen de historische muren van King Kong Hostel een casino, een tattooshop en een internationaal beroemd bordeel gehuisvest. Maar nu is het tijd om nieuwe geschiedenis te schrijven met dit boutique hostel, vernoemd naar die stoere reuzengorilla die zich ontfermt over een meisje. Om King Kong te creëren zijn vier panden samengevoegd, om vervolgens van binnen volledig gerestaureerd te worden. Bij het project zijn verschillende lokale kunstenaars betrokken die gevraagd zijn om kunstwerken voor King Kong te maken.

Je hebt een slaapplaats in de loft vanaf €16,50 en voor een privé kamer heb je vanaf €35,00. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.