Caravana opent met primeur


Vakantieliefhebbers kunnen vanaf vandaag afreizen naar het noorden van het land. Daar wordt in WTC Expo in Leeuwarden de Caravana 2014 gehouden. “De absolute primeur is de presentatie van de Caravisio. Deze unieke caravan is, dankzij de exclusieve samenwerking tussen KnausTabbert GmbH, ANWB en Caravana, voor het eerst voor het Nederlandse publiek te zien en zal ongetwijfeld één van de grootste publiekstrekkers zijn”, zo belooft de organisatie.

De Caravisio is een studieconcept van KnausTabbert GmbH waarvan de ontwikkeling bijna twee jaar in beslag heeft genomen. De bedoeling achter dit concept is te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is. Intensieve studies in de windtunnel hebben de basisvorm van de caravan gevormd. Ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas zijn de belangrijkste kenmerken van het exterieur.

Met het ontwerp is met een schuin oog gekeken naar de botenindustrie. Het tweepersoons bed voorin met door het panoramaraam rondom zicht naar buiten, misschien wel als belangrijkste overeenkomst. Bijzonder is verder de veranda die ontstaat door de achterklep te laten zakken, eventueel van de zithoek te scheiden door middel van een matglazen schuifdeur.

Ook geleend uit de botenindustrie is de klapbare leuning van het kortste deel van de zithoek waardoor dit deel verandert in een bureauhoek. Bij het interieur is gekozen voor een combinatie van licht eiken, bruine kussens, wit gelakte matte fronten, contrasterende zwarte glazen oppervlakken en een wengé vloer.

Vrijwel alle techniek van de Caravisio – te zien op de stand van de ANWB – is te bedienen via een app op de iPhone of iPad. Voorbeelden zijn het laten zakken van het luchtgeveerde chassis en het activeren van de steunen waarbij de Caravisio zichzelf in de juiste horizontale stand brengt. Een sleutel is verleden tijd want de caravan beschikt over een vinger scan.

De Caravisio is niet de enige blik op de toekomst tijdens de Caravana. De Designwedstrijd biedt de mogelijkheid aan 35 deelnemers van verschillende hogescholen om middels ontwerpen hun visie op de toekomst gegeven. Deze ontwerpen worden binnenkort beoordeeld door een uit de branche afkomstige jury. Van de tien beste zullen de maquettes op de Caravana te zien zijn. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. De winnaar wordt bepaald door de (meeste) stemmen van de bezoekers van Caravana 2014.

Met ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers tijdens de afgelopen beurseditie, is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo Leeuwarden. www.caravana.eu.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.