Citytrip met trein is trend

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de trein te pakken op weg naar hun citytrip.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de trein te pakken op weg naar hun citytrip.

Een citytrip blijft populair, het is een makkelijke manier om even het vakantiegevoel te krijgen. Ook in Nederland zijn veel steden die zich lenen voor een weekeindje weg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trein naar een stad in eigen land te gaan voor een korte break. Weekendjeweg.nl signaleert deze nieuwe trend. Bijna de helft (43%) van alle Nederlanders die via de site een stedentrip boekt, kiest voor een treinreis.

Treinreizen
Een weekendje weg van de dagelijkse beslommeringen is rustgevend, zeker als je niet in de file hoeft te staan onderweg, of rekening moet houden met parkeerkosten. Weekendjeweg.nl signaleert dat steeds meer Nederlanders  ervoor kiezen om de trein nemen voor een stedentrip in eigen land. In 2009 koos 19% van de stedentrippers voor de trein, in 2012 groeide dit naar 30% en dit jaar neemt 43% de trein.

De top 5 populairste steden voor een weekendje weg met de trein in eigen land:
1.    Maastricht
2.    Den Haag/Scheveningen
3.    Rotterdam
4.    Groningen
5.    Utrecht

Duurzaam
Met de trein is ook een duurzame manier van reizen. Volgens brancheorganisatie ANVR zorgen treinreizigers voor gemiddeld 75% minder CO2 dan automobilisten. Ed Trentelman van Weekendjeweg.nl: “We signaleren dat Nederlanders hun weekendje weg zowel ontspannen als duurzaam willen beginnen. Dat doen ze steeds meer door met de trein te reizen. Zo hebben ze geen last van files, betalen ze geen parkeerkosten en dragen ze bij aan een beter milieu”.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.