Cruiseschip redt bemanning zinkend zeilschip

De redding gefotografeerd vanaf het Costa-cruiseschip.

De redding gefotografeerd vanaf het Costa-cruiseschip.


Het cruiseschip Costa Deliziosa heeft in de wateren nabij Portugal bijstand verleend voor de redding van de bemanning van een zeilschip dat midden op de Atlantische oceaan zinkende was. De kapitein van de Costa Deliziosa kreeg van de Delgada Coast Guard in Portugal het verzoek assistentie te verlenen vanwege een zeilschip in nood. Op dat moment was de Costa Deliziosa bezig aan een 100-daagse reis om de wereld en op weg naar het Caribische Antigua. Het schip week direct af van de route om naar het 270 km zuidwaarts gelegen zeilschip te gaan.

Het zeilschip maakte water na een aanvaring met een onbekend voorwerp. De achtkoppige bemanning was bezig met hozen toen de Costa Deliziosa arriveerde. Hoewel de weersomstandigheden en de drie meter hoge golven de reddingsactie bemoeilijkten, liep het goed af en konden de acht bemanningsleden, 6 Spanjaarden, een Argentijn en een Belg, veilig en wel aan boord van het cruiseschip gaan. Hulde voor dit zeemanschap, waarbij hulpverlening boven alles voorop staat!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.