Denemarken heeft beste huuraccommodatie

De vissershuizen van de Deense camping Hvidbjerg Strand Feriepark zijn de beste van Europa volgens de ANWB.

Tijdens het jaarlijkse Camping Gala van de ANWB won het Hvidbjerg Strand Feriepark in Denemarken de titel voor Beste Huuraccommodatie. De camping aan de Deense westkust biedt verschillende overnachtingsvormen, maar de nieuwe ‘Vissershuizen’ maakten veel indruk op de ANWB-leden en -kampeerspecialisten. Dit zijn luxe kampeerhutten van 35 m² met een veranda, gebouwd op palen en gedeeltelijk in het water gelegen.

Vissershuizen
Het zijn de ‘Vissershuizen’ die de ANWB-leden konden waarderen. De 4-6 persoonswoningen zijn van alle gemakken voorzien en bij een verblijf in de lente, zomer en herfst is er ook gratis toegang tot het 1200 m² grote Wellness centrum. De camping heeft tevens Westernhutten in wildwest-stijl en Strandhutten, aan de Noordzee. Hvidbjerg Strand Feriepark wordt gerund door twee generaties van de familie Slaikjær, ouders Mona en Thorkild en kinderen Lene en Steen. Hvidbjerg Strand is al jaren de grootste camping van Denemarken, gemeten in aantal overnachtingen. Het terrein ligt in Blåvand, dichtbij Blåvandshuk, het meest westelijke puntje van Denemarken, aan de westkust van Jutland. Blåvand is een populair vakantieoord, gelegen tussen Nationaal Park De Waddenzee en de Ringkøbingfjord, op een kleine 750 kilometer van Utrecht.

Kamperen in Denemarken
Denemarken telt bijna vijfhonderd geclassificeerde kampeerterreinen, veelal aan de kust van het eilandenrijk, maar ook in het binnenland, aan een meertje, in een bos of aan de voet van (krijt)kliffen. Veel terreinen hebben ook gezamenlijke faciliteiten zoals een keuken, een barbecueplaats en een activiteiten-/tv-ruimte. Kampeerhutten zijn er in verschillende maten en van eenvoudig tot luxe, verdeeld in vijf categorieën, ideaal voor degene die iets meer comfort zoekt, maar toch graag op een camping verblijft. Om gebruik te maken van één van de officiële campings in Denemarken moet je in het bezit te zijn van een geldige campingpas. Vrij kamperen is niet toegestaan. Er zijn terreinen met de zogenaamde QuickStop Service, waarbij je tegen een gereduceerd tarief kan overnachten en gebruik kan maken van de aanwezige faciliteiten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.