Een dag voor fotoboek fanaten

Tijdens Fotoboek! kan iedereen dan van fotoboeken houdt samen komen voor diverse activiteiten.

Tijdens Fotoboek! kan iedereen dan van fotoboeken houdt samen komen voor diverse activiteiten.

Fotoboek! is een dag speciaal voor professionals en liefhebbers van het fotoboek. In het Nutshuis en Den Haag kan iedereen samenkomen om mee te doen aan een dag die draait om hun passie: het fotoboek. Op zondag 16 februari vind je er, naast veel fotoboeken (oud en nieuw, ruil, koop en kijk), ook films, interviews, vormgevers, fotografen en exposities.

Speeddates
Volgens de organisatoren is dit een buitenkansje voor alle fotografen op zoek naar advies. Speeddates met Delphine Bedel, zij gaf meer dan 60 boeken uit en is nu bezig met haar promotie onderzoek aan de RUL – The Networked Book – Publishing as Artistic Practice, Francine Mendelaar (materiaalfonds) en drie andere experts. Ga voor meer informatie en opgeven naar de website.

Het Favoriete Boek van ..
Flip Bool oud hoofd collecties van het Rotterdams fotomuseum en groot liefhebber van fotoboeken komt in 40 minuten uit de doeken doen wat zijn favoriete fotoboek is. Waarschijnlijk zal hij niet kunnen kiezen en worden het er iets meer, maar in ieder geval kunnen bezoekers een vermakelijk verhaal verwachten dat tastbaar wordt wanneer iedereen met witte handschoentjes mag bladeren door de juweeltjes uit de bibliotheek van Flip Bool.

Waar is de pot met GELD?
Tijdens Fotoboek! organiseert Het Nutshuis samen met LhGWR uit Den Haag een ronde tafel gesprek over de financiering van een fotoboek. Het klinkt allemaal zo eenvoudig; het maken van een fotoboek. Maar hoe gaat dat nou echt in zijn werk? Wat zijn de voor en nadelen van crowdfunding? Waar haal je tegenwoordig nog geld vandaan? Hoe kan je samenwerken met een uitgever? Maar bovenal, wat is de toverformule voor een succesvol boek? Onder leiding van journalist Eefje Blankevoort gaan Roy Cremers (directeur van Voordekunst), Karin de Jong (initiator van The Printroom Rotterdam) en twee andere gasten met elkaar in gesprek over de geheime formule: hoe krijg je een fotoboek gepubliceerd?

Screendump
Het Screendump-project is een doorlopend onderzoek naar en verkenning van het fotograferen in de virtuele wereld. De eerste publicatie uit dit project (#1) van zelfstandig onderzoeker en curator Suzan Geldhoff en fotograaf Karin Krijgsman ging over fotografie en virtuele wandelingen door Google Street View. Inmiddels zijn zij alweer toe aan de derde editie van Screendump, blijkbaar is er geen gebrek aan inspiratie op het internet. In een interview met Eefje Blankevoort doen zij hun ideeën uit de doeken.

Ruilen
Niet iedereen zal een dikke bankrekening hebben om dat lang gewilde boek te bemachtigen. Dus ook voor de kleine beurs mogelijkheden om dat ene boek in de kast te krijgen. Neem een boek mee dat je nu wel genoeg hebt gezien, of je eigen boek en probeer bij de ruiltafel dat ene boek te vinden dat je altijd al wilde hebben.

Tijdschema
12.30/13.15 Flip Bool over zijn favoriete boek

13.15/14.15 speeddates

14.15/15.45 interview en film

16.00/17.15 ronde tafel gesprek o.l.v. Eefje Blankevoort

17.30-18.00 Opening Expo: Jellie brouwer in gesprek met Lard Buurman en Hillie de Rooij

De dag duurt van 12 tot 17.30 en toegang is € 5,-. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.