Engeland herdenkt WO1

Engeland eert de gevallenen tijdens de Wereldoorlogen.

Engeland eert de gevallenen tijdens de Wereldoorlogen.


In 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en dit feit zal in veel landen, ook in Groot-Brittannië worden herdacht. De Imperial War Museums (IWM) zullen centraal staan in de Britse herdenkingstentoonstellingen en -activiteiten. Veel mensen weten niet dat deze musea al ontstonden in 1917, toen de oorlog nog gaande was, met als doel ervoor te zorgen dat toekomstige generaties de oorzaken en gevolgen van de oorlog zouden begrijpen. Het Imperial War Museum in Londen is momenteel voor grootschalige renovatiewerkzaamheden gesloten, maar gaat volgend jaar weer open met nieuwe, innovatieve zalen vol bijzondere collecties over de Eerste Wereldoorlog. Ook in het Imperial War Museum North in Manchester zal een interessante tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog openen. Vanaf februari is in Blenheim Palace in Oxfordshire houdt een tentoonstelling te zien. De komende maanden zullen verdere activiteiten die op dit gebied bekendgemaakt worden.

De Imperial War Museums hebben de First World War Centenary Partnerships gelanceerd met als doel mensen wereldwijd, door middel van culturele activiteiten en evenementen, kennis te laten maken met het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. . www.iwm.org.uk, www.1914.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.