Expedia kiest voor Amsterdam

Bus met Expedia reclame.

Bus met Expedia reclame.


De Expedia groep, volgens eigen zeggen het grootste online reisbureau ter wereld, heeft voor Amsterdam gekozen voor de vestiging van een nieuw kantoor in de Gouden Bocht in Amsterdam. “De Nederlandse arbeidsmarkt biedt veel talenten en daarom heeft de Expedia groep besloten een nieuwe locatie te openen in Amsterdam”, aldus Frank Zijlstra, VP Global Financial Operations. “Wij hopen onze activiteiten hier de komende maanden en jaren verder uit te breiden en kijken er dan ook naar uit samen te werken met de gemeente Amsterdam.”

Bij de keus van de vestigingsplaats gaven zowel het kennisniveau als de kwaliteit van de Amsterdammers om meerdere talen te spreken de doorslag. In totaal komen er 120 nieuwe medewerkers in het kantoor, dat in het voorjaar van 2014 opent. De mensen die in het kantoor komen te werken zullen weinig contact met klanten hebben. Het gaat namelijk voornamelijk om financiële- en management functies. Expedia’s nieuwe locatie zal dan ook voornamelijk actief zijn als ‘Global Finance Operations center’. Hier zal het netwerk van wereldwijde online reismerken, zoals Expedia and Hotels.com, worden ondersteund.

Hoeveel geld met de operatie is gemoeid wil het bedrijf niet bekend maken. ‘We are not disclosing the financial investment associated with this expansion.’ Volgens Expedia is er nog genoeg ruimte voor groei, zowel voor het bedrijf zelf als voor de vele honderden andere initiatieven op reisgebied: “The global travel market is a $1 trillion industry, and the Expedia group represents only a 3-4% share of that. We believe there remains a lot of opportunity for many different players to successfully operate in this space, including a great deal of room for the Expedia group brands to grow both in the U.S. and internationally”, laat Frank Zijlstra, VP Global Financial Operations desgevraagd weten.

  • Expedia.com, is volgens eigen zeggen ‘het grootse full service online travel bureau’, met gelokaliseerde websites in 31 landen. Het gaat dan om (met de toelichting daarop volgens de vocabulaire van het bedrijf zelf):
  • Hotels.com, de hotelspecialist met websites in meer dan 60 landen.
  • Hotwire, toonaangevende website die transparante kortingsdeals in 13 landen op 12 websites in Noord-Amerika, Europa en Azië biedt.
  • Egencia, wereldwijd de zesde grootste corporate reismanagementorganisatie.
  • eLong, de op een na grootste online reisorganisatie in China.
  • Venere.com, online specialist voor het reserveren van hotels in Europa.
  • trivago, toonaangevende online-organisatie voor het online zoeken naar hotels in 39 landen.
  • Expedia Local Expert, aanbieder van activiteiten thuis en op reis binnen 18 wereldwijde markten.
  • Classic Vacations, specialist op het gebied van luxe reizen.
  • Expedia CruiseShipCenters, een van de meest toonaangevende experts op het gebied van retailcruisevakanties van Noord-Amerika.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.