Finnair helpt Lapland

Met de scooter door Lapland. Foto: Common Creative

Met de scooter door Lapland. Foto: Common Creative


Ik blaas mijn handen warm. De tocht met de husky’s door de sneeuw was vermoeiend. Gelukkig is er een houtvuur in het houten gastenruim bij mijn ijshotel. Morgen met de sneeuwscooters op jacht naar rendieren. Zo stel ik mijn (toekomstige) vakantie in Lapland voor. De bestemming staat voor een winterverblijf op mijn bucketlist. Vliegmaatschappij Finnair maakt het voor meer mensen makkelijk om dit deel van Europa te ontdekken.

Finnair en de grootste touroperators in Lapland hebben namelijk een driejarige samenwerking vastgesteld op gebied van marketing en vluchten naar Lapland. Vanaf november 2014 vergroot Finnair de vluchtcapaciteit op Lapland met de start van het winterseizoen. Vanuit Helsinki wordt vooral het vluchtaantal op Kittilä, Ivalo en Kuusamo vergroot. De vluchtschema’s worden zo samengesteld dat men minimale overstaptijd heeft op vluchten van en naar Europa en de Aziatische bestemmingen, via Helsinki.

“De vraag naar meer vluchtmogelijkheden naar noord Finland hangt samen met de toeristische groei. Door meer vluchten aan te bieden willen we zowel Finse als internationale reizigers de kans geven om de magie van Fins Lapland te ontdekken,” aldus Rolf Backman, van Finnair Domestic Sales. “Aziatische toeristen maken deel uit van een groeiende markt en zij hebben specifiek interesse in het noorderlicht en Lapland als reisbestemming.”

“We hebben regelmatig gesprekken gevoerd met lokale organisaties en we zijn op zoek gegaan naar oplossingen waarmee we Lapland als bestemming verder kunnen ontwikkelen,” vervolgt Backman. “Deze samenwerking optimaliseert onze traffic en de bereikbaarheid van de regio. De hele reisketen profiteert hier van: de inwoners van Finland én internationale reizigers. Met vereende krachten ben ik er van overtuigd dat we nog betere resultaten kunnen behalen voor Finland als reisbestemming.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.