Foto expositie Afrika Herzien in Den Haag

Tijdens de expositie 'Afrika Herzien' kun je foto's van twee verschillende fotografen bekijken. Foto: Lard Buurman

Tijdens de expositie ‘Afrika Herzien’ kun je foto’s van twee verschillende fotografen bekijken. Foto: Lard Buurman

Het Nutshuis in Den Haag opent de tweede fototentoonstelling van het jaar: Afrika Herzien. De expositie is een verzameling uit de serie Myopia van fotografe Hillie de Rooij en een selectie uit Africa Junctions van fotograaf Lard Buurman. De beelden geven je een indruk van Afrika, gezien door de ogen van de fotograaf.

Tentoonstelling
Afrikaanse steden zijn onzichtbare steden. Onze beeldvorming over deze steden is beperkt. In de serie Myopia van Hillie de Rooij gaat het over de Europese manier van kijken. Door beelden te maken die de indruk wekken dat ze in Afrika zijn gemaakt toont de fotografe hoe gemakkelijk het is om beelden te interpreteren in wat we denken te zien. Haar serie Myopia betekent scherp zien wat dichtbij is en wazig in de verte. Lard Buurman maakt juist datgene scherp wat zich in de verte bevindt en toont ons de Afrikaanse stad vanuit een alledaags perspectief. Hij kijkt naar hoe deze steden functioneren en laat ons onzichtbare netwerken zien, die ontstaan vanuit het informele.

De opening
De opening vindt plaats op zondag 16 februari om 17.00 uur, aansluitend op het programma van Fotoboek!. Jellie Brouwer (bekend van Kunststof radio) zal Hillie en Lard interviewen over hun nieuw uit te komen boeken, ook hun vormgevers en schrijvers zullen hierbij aan het woord komen.

De tentoonstelling is te zien van maandag 17 februari tot vrijdag 11 april. Het Nutshuis is open van ma t/m vrij van 11 tot 16 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.