Futuroscope neemt je mee op educatieve reis

De nieuwe attractie Raving Rabbids opent dit jaar in Futuroscope. Foto:  2013 Ubisoft Entertainment.

De nieuwe attractie Raving Rabbids opent dit jaar in Futuroscope. Foto: 2013 Ubisoft Entertainment.

Futuroscope komt in 2014 met drie nieuwe attracties die draaien om educatie, maar ook om plezier. Zo laten bezoekers bij ‘Mission Hubble’ de wereld achter zich en helpen zij bij één van de belangrijkste ruimtemissies ooit van de NASA. In de film ‘Virus attack’ gaan kijkers het menselijk lichaam binnen en helpen zij een kwaadaardig virus af te stoten. En in de 4D tijdsmachine attractie nemen de ‘Raving Rabbids’ bezoekers mee op een reis door de tijd.

De ruimte in met ‘Mission Hubble’
Tijdens deze 3D avontuur reizen bezoekers af naar de Hubble Space telescoop, waar zij de bemanning van ruimteshuttle Atlantis volgen. Tijdens de reddingsoperatie, die één van de belangrijkste in de geschiedenis van de NASA is, worden sterrenstelsels onderzocht en mysteries van het universum onthult. De documentaire is met IMAX 3D camera gefilmd tijdens de ruimtemissie in 2009, waarin het onderhoud van de Hubble Space telescoop centraal stond. De film, met Leonardo DiCaprio als voice-over, duurt 40 minuten. Eén ding is zeker: deze film, getoond op een IMAX scherm ten grootte van twee tennisbanen, toont het universum in een geheel nieuwe dimensie.

Vorm een leger met witte bloedlichaampjes in ‘Virus attack’
Deze film laat bezoekers krimpen tot microscopisch formaat en neemt hen mee op reis door het menselijk lichaam. Hier moeten zij spierweefsel trotseren, de spijsvertering stabiliseren en samen met witte bloedlichaampjes een kwaadaardig virus afweren. En dit allemaal in een tijdsbestek van vijf minuten.

Stap in een tijdmachine met de Raving Rabbids
De Raving Rabbids, in Nederland bekend als de knotsgekke konijnen, gaan in Futuroscope op reis door de tijd. De attractie bestaat uit een mix van kunst en technologie en neemt bezoekers mee op een doldwaas avontuur. Het bewegende platform en gepolariseerde brillen voeren bezoekers door vier historische tijdspannen, waarbij indrukwekkende 3D en 4D effecten voor een hoop spanning en sensatie zorgen. Ontdek wat er gebeurt wanneer een aantal op gele onderzeeërs lijkende voertuigen neerstrijkt in Futuroscope en Parijs en de Raving Rabbids tevoorschijn komen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.