Hollandse gezelligheid in het buitenland

Als je op zoek bent naar Hollandse gezelligheid in het buitenland zijn dit aanraders.

Soms vind je een vakantiebestemming waar je nooit meer weg wil. Meestal moet dat wel, maar sommige Nederlanders waren zo verliefd dat ze besloten te blijven. HotelsCombined.nl onderzocht Hollandse gezelligheid over de grenzen en maakte een top 5 met bijzondere verblijfplekken gerund door Nederlanders wereldwijd. Hier voel je je in exotische oorden toch thuis, bovendien krijg je de beste ‘insidertips’.

Top 5 Nederlandse hotels:

1. Wanaka Haven, Nieuw-Zeeland
Wanaka Haven bestaat uit vijf luxueuze milieubewust-gebouwde lodges, omringd door een natuurgebied vlak aan een gebergte waar veel fiets- en wandelpaden hun oorsprong vinden. Naast de service van Nederlandse eigenaren Anna-Mie en Steven kun je genieten van verwennerijen als geothermale vloerverwarming, complementair gebruik van mountainbikes en toegang tot de wijn- en biercollectie van de lodge. Zo kun je in de zomer genieten met een echte Nieuw-Zeelandse wijn van het prachtige uitzicht op de ‘Alpen van het zuiden’.

2. La Casa del Holandés, Spanje
Niet ver van de Spaanse stad Madrid staat La Casa del Holandés, ook wel ‘het huis van de Nederlander’. Dit historische gebouw is geheel gerestaureerd en herbergt nu drie stijlvolle studio’s, elk geschikt voor twee personen. Breng een bezoek aan de nabijgelegen kastanjeplantage of de paprikamolen van de buurman. In het restaurant worden traditionele gerechten geserveerd die je in de zomer op het terras aan het water kunt nuttigen. Ook worden hier regelmatig tentoonstellingen gehouden.

3. Rio Tico Lodge, Costa Rica
Middenin de jungle van Costa Rica, aan de oever van een rivier, vind je de negen Safari Tent Bungalows van de Rio Tico lodge. Er is veel te doen rond de duurzaam gebouwde lodge, die tussen twee nationale reservaten ligt. Je kunt vogels spotten vanuit je hangmat op het balkon of kiezen voor een actieve jungletocht. De Nederlandse eigenaren hebben een intieme band met Costa Rica en bieden niet alleen accommodatie, maar kunnen ook de rest van je vakantie organiseren.

4. Aquapetra, Italië
Het resort van Aquapetra ligt in het gebied van Telese, bekend om haar hete zwavelbronnen. Met haar esthetische architectuur, uitstekende keuken en uitgebreide menu met spa- en schoonheidsbehandelingen, is het Spa hotel een luxe oord. Met een verblijf in een van de 35 kamers met Nederlandse service, ‘blijf je je thuis voelen op vakantie’.

5. Villa Ayo, Indonesië
Twee villa’s, in traditioneel-Indonesische stijl op Bali, sluiten deze top 5 af. Villa Ayo, gelegen op een groot stuk land omgeven door rijstvelden, kijkt aan de voorzijde uit over de oceaan. In de tuin kun je luieren op de lounge kussens en genieten van het zwembad en de jacuzzi en in de omgeving kun je kiezen uit actieve dag-uitjes als surfen, paardrijden, yoga en vissen.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.