Jailhouse Rock in Portugal

Blik in het Portugese Elvis Museum. Foto: elvis100percent.com

Blik in het Portugese Elvis Museum. Foto: elvis100percent.com


Wie in de buurt van Porto en van 60’er jaren muziek en sfeer houdt moet eigenlijk even doorrijden. De binnenlanden van Portugal in, naar het plaatsje Oliveira de Azeméis. Daar (op 50 minuten rijden van Porto) is de kapperszaak van de 63-jarige Aníbal Simão. Hij heeft van zijn zaak een Elvis Presley-museum gemaakt. Het kostbaarste relikwie dat hij van de Amerikaanse zanger (1935-1977) heeft is een haarlok. “Jammer dat ik nooit zijn kapper heb kunnen zijn”, zegt de fan, die op 2 februari 2014 zeker honderd Elvis-fans verwacht als zijn dorp geheel omgetoverd wordt in een Heartbreak Hotel om de aandacht te vragen voor zijn muzikale erfenis.

Aníbal heeft in de loop der jaren een kapitaal uitgegeven aan memorabilia van Elvis. “Hoeveel geld er precies mee gemoeid was wil ik liever niet weten. Maar ik weet wel dat als man alleen ik een hoop eenzame momenten heb gekend en dat de muziek van Elvis met zijn muziek mij er doorheen gesleept heeft”.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.