Kamperen bij de Boer is helemaal in

Steeds meer mensen kiezen voor een kampeervakantie bij de boer.

Steeds meer mensen kiezen voor een kampeervakantie bij de boer.

Steeds meer mensen ontdekken kamperen bij de boer. “In het afgelopen jaar werden kleinschalige plattelandscampings opvallend drukker bezocht door veel jonge gezinnen met kinderen en echtparen. Deze trend zal zich zeker ook in 2014 voortzetten” , verwacht de Stichting Vrije Recreatie, grondlegger van deze vorm van vakantie.

Inspelen op de crisis
Al jaren beïnvloedt de economische crisis het vakantiegedrag van veel recreanten. Ging je eerder nog voor een dure vliegvakantie naar een ver land of voor een kampeervakantie naar een commerciële camping in Nederland, kiezen nu steeds meer mensen voor een beter betaalbare manier van vakantie vieren. Begrijpelijk dat je dan terecht kwam op de kleinschalige plattelandscampings, weliswaar eenvoudiger, maar toch met alle nodige voorzieningen. Voor de kampeerboeren in Europa een reden om daarop in te spelen en het imago van ‘camping voor senioren’ van zich af te schudden en hun camping ook aantrekkelijk te maken voor de jongere vakantieganger. Het gevolg hiervan is die toename van een jongere kampeergeneratie.

Jonge Kampeerboeren
De SVR constateert dat niet alleen de groep kampeerders steeds jonger wordt, maar dat dit ook het geval is bij de kampeerboeren. Logisch, want het is al meer dan veertig jaar geleden dat de SVR het kamperen bij de boer introduceerde, dus werd het intussen voor veel kampeerboeren van het eerste uur tijd om de camping over te dragen aan jongere opvolgers. Vanzelfsprekend heeft deze tweede/derde generatie andere, modernere ideeën, zonder het kleinschalige karakter en de betaalbaarheid van deze vorm van recreëren geweld aan te doen. Hierdoor voelt ook die andere, jongere kampeerder zich thuis op deze plattelandscampings.

Je eigen kampeerboer en -boerin uitzoeken
Voor recreanten, die het fenomeen ‘kamperen bij de boer’ nog niet kennen en daar dan nog een beetje huiverig voor zijn, organiseert de SVR in de eerste twee maanden van elk jaar de traditionele SVR-Vakantiebeurzen. Daar kan men zich bij een groot aantal stands (van de tweeduizend SVR-campings uit binnen- en buitenland) volledig op de hoogte stellen van de vele mogelijkheden die deze campings te bieden hebben aan recreanten (jong en oud). Zo kun je op de volgende data bij de SVR vakantie beurs terecht:

  • 25 januari 2014 in de Evenementenhal te Venray,
  • 1 februari 2014 in de Martinihal te Groningen,
  • 8 februari 2014 in de Americahal te Apeldoorn,
  • 15 februari 2014 in de Evenementenhal te Gorinchem.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.